Obavijesti

Lifestyle

Komentari 21

Najbolji pokloni za djecu koja imaju previše igračaka

Najbolji pokloni za djecu koja imaju previše igračaka

Današnja djeca su bombardirana gomilom igračaka koje dobivaju od roditelja, baka i djedova, prijatelja roditelja, kumova, tetki, stričeva i svih ostalih ljudi u svojem životu

VIDEO

Ta neograničena količina igračaka vrlo često završi u nekoj kutiji ili na nekom prije određenom mjestu u kući "gdje ne smetaju" jer realno većina djece imaju po jednu (maksimalno do 3 igračke) s kojima se stvarno igraju, a ostatak nakon inicijalnog interesa, završi odbačeno sa strane.

Malo smo se poigrali s idejama kako doskočit problemu kupnje poklona za djecu i napravili mali popis ideja koje su praktične, cjenovno prihvatljive i edukativne za djecu.

1. Godišnja ili obiteljska ulaznica za muzej, dječje kazalište i sl.

Kod ovakvog poklona je teško pogriješiti. Većina kazališta, muzeja, pa čak I ZOO imaju jednu ili obje opcije ulaznica, a ovakav poklon nije vremenski ograničen pa pruža roditeljima mogućnost organizacije kako bi najbolje moguće iskoristili poklon. U čemu je bonus za dijete? Nova iskustva stvaraju nove ideje, povezuju se dobivene informacije i potiče razvijanje logičkog i kritičkog razmišljanja.

2. Obiteljski izlet

Većina roditelja stalno planira ovaj izlet, onaj izlet, ovakav ili onakav izlazak/doživljaj, ali rijetko kad, najviše zbog pomanjkanja slobodnog vremena, planovi ostanu samo planovi. Iznenadite ih kupnjom bona za izlet u jedno od brojnih izletišta ili seoskih domaćinstava, gdje će cijela obitelj uživati u odmaku od svakodnevice. Ovakav poklon može biti skup, ali se često varijacije mogu naći na portalima za grupnu kupnju. Ovaj poklon je jako koristan jer ima edukativni element - djeca će se često na seoskim domaćinstvima susresti sa raznim domaćim životinjama, jesti domaću/neprerađenu hranu te vidjeti kako izgleda uzgoj hrane i sam život na selu.

3. Knjige i slikovnice

U Hrvatskoj ima više nakladničkih kuća sa serijama knjiga posvećenih za djecu, ali ne pišemo tu o klasičnim dječjim bajkama. Nabavite mozgalicu, edukativnu knjigu, slikovnicu i slično čiji cilj je pomoći u razvoju kognitivnog mišljenja, sitne motorike i logičnom razmišljanju. Jedan od primjera je nakladnička kuća Element i njihovo izdanje Jesen-Zima (velika knjiga za predškolce).

4. Lopta, badminton, frizbi...

Omiljene igračke mnogih prošlih generacija pale su u drugi plan, prvo mjesto preuzevši YouTube, crtani filmovi, videoigre i slično. Svi doktori, dječji i ini savjetnici konstantno upozoravaju da nove generacije su sve deblje, manje se kreću, ne razvijaju se fizički kako bi trebale, a sve zbog pomanjkanja fizičke aktivnosti. Doskočite tome kupnjom neke igračke za koje se treba izaći na igralište. Badminton ili bacanje frizbija će djecu zabaviti i izmoriti, što garantira zdravlje i dobar san.

5. I na kraju dar darivanja...

Mnogi se žale da današnja djeca nemaju empatije za nikoga i ništa, ali ne pričaju o tome kako je do toga došlo. Empatija se uči, i možda najveći dar za svako dijete je naučiti davati i dijeliti. Proučite dobrotvorne organizacije u blizini i neka dijete izabere kojoj organizaciji bi nešto poklonilo. Npr. može pokloniti stare igračke organizaciji koja pomaže djeci i obiteljima, s novcem skupljenim u kasici-prasici kupiti hranu za životinje i pokloniti skloništu i sl.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste
SLAŽETE SE?

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste

Naravno, svaki horoskopski znak je 'pametan' na svoj način, ali kada je riječ o inteligenciji, duhovitosti i analitičkoj sposobnosti, ovo su horoskopski znakovi koji po mišljenju astrologa imaju najviše prednosti
Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje