Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Najgori i najbolji savjeti roditeljima za odgoj djece

Najgori i najbolji savjeti roditeljima za odgoj djece
2

Zvijezde savjetuju: Sandra Bagarić kaže da je srce najbolji putokaz pri odgoju, a Ante Gotovac uvijek sluša starije jer su oni mnogo pametniji

VIDEO

Ne postoji roditeljska škola nakon koje ćemo biti “mama ili tata srednje stručne spreme”, niti univerzalni savjeti koji vrijede za sve, kaže Danijela Trbović. Bake i djedovi, ali i sva okolina daju savjete u najboljoj namjeri, ali to majke u principu živcira jer svaki je dan odgoja različit. Ante Gotovac tvrdi da su svi savjeti dobri i da treba slušati starije koji imaju iskustvo, no Sandra Bagarić ističe da svi koji je poznaju znaju da ona ne prima niti daje savjete pa joj se nitko nije usudio reći što mora napraviti. Najgori savjet joj je bio “pusti bebu da plače pa će zaspati čim se umori”.
- Izdržala sam sedam minuta i plakala zajedno s djetetom. To su mi bile najdulje minute u životu - prisjetila se Sandra.
- Svako dijete je individualno i zato treba osluškivati potrebe djeteta, uzvratiti mu s mnogo ljubavi i pažnje, odnosno treba se povoditi za svojim srcem - zaključila je.

Roditelji bi trebali potražiti savjete o odgoju u stručnoj literaturi i, koliko im to vrijeme dopušta, pomoć pedijatra, savjetuje Milivoj Jovančević, pedijatar i autor “Godine prve - zašto su važne”. Ponekad se treba “iskopčati” na dječje prohtjeve, ali ne i zanemariti komunikaciju. Roditelji moraju pronaći način odgoja koji ih neće previše opteretiti jer će se tada “potrošiti”.
>>Neki misle da je okrutno bebu neprestano nositi u naručju pa će savjetovati: “Pusti bebu na miru - i ona želi mahati ručicama”. Taj je savjet najbolje zanemariti i povoditi se prema vlastitom osjećaju.
>>Na prvi znak curenja nosića ne treba odjuriti liječniku. Također, nije potrebno dijete kojem curi nos prisiljavati na ležanje u krevetu. Samo u slučaju pojave vrućice ili jakoga kašlja treba posjetiti liječnika.
>>Dojilje ne bi smjele piti lijekove bez recepta, alkohol niti kavu Naime, nikotin, alkohol, lijekovi te kofein također se prenose mlijekom, dok tjelovježba i boravak na svježem zraku potiču njegovu proizvodnju.
>>Nakon čitanja literature i brojnih knjiga o odgoju djece nisam bila ništa pametnija, kaže Sandra Bagarić, majka dvoje djece. “Nakon što sam ih sve pročitala, shvatila sam da je svaka situacija drugačija. Prepoznaju li roditelji signale, dobro će odgajati. “
>>Priručnici za odgoj djece mogu biti korisni, no ako se zatrpate njima za vrijeme trudnoće velika je vjerojatnost za razvijanje strahova.




Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Dnevni horoskop za četvrtak, 28. ožujka: Jarci će biti uspješni na poslu, a Ribe jako duhovite
PROGNOZA ZA DANAŠNJI DAN

Dnevni horoskop za četvrtak, 28. ožujka: Jarci će biti uspješni na poslu, a Ribe jako duhovite

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 28. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...
KRAJ KORIZME

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...

Veliki četvrtak, Veliki petak i Velika subota čine vazmeno trodnevlje koje započinje u četvrtak, na posljednji dan korizme. To je sjećanje na posljednju Isusovu večeru, na njegovu patnju...
Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama
DREVNA ASTROLOGIJA

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama

Na osnovu datuma rođenja možete saznati koje je vaše egipatsko božanstvo te što drevni egipatski horoskop otkriva o vašim emocijama i karakteru