Obavijesti

Lifestyle

Komentari 2

Najgori svinjac u trenu pretvore u blistavi dvorac

Najgori svinjac u trenu pretvore u blistavi dvorac
3

Kim Woodburn i Aggie MacKenzie hrabro se hvataju u koštac s najprljavijim domovima Velike Britanije i mijenjaju loše navike nemarnih ukućana

VIDEO

Ružičaste gumene rukavice s perjem  i niska bisera njen su zaštitni znak: riječ je, naravno, o Kim Woodburn, koja u tandemu s Aggie MacKenzie “patrolira” najprljavijim domovima Velike Britanije. U borbi protiv prašine, mrlja, grinja i drugih kućnih “gadosti”, glavno oružje “Odreda za čistoću” isključivo su prirodna sredstva za čišćenje poput eteričnih ulja, octa, sode bikarbone i limunske kiseline.
U prizorima koji “lede” krv u žilama većini domaćica, poput onih kupaonice koja nije čišćena deset godina ili “tepiha” od mačje dlake debelog najmanje pet centimetara, “kraljice čistoće” suočavaju se s okorjelim kamencem, plijesni i alergenima koji vrebaju iz životinjske dlake. Kuhinje i spavaće sobe neurednih domaćina često su poprište opasnih bakterija poput e.coli i salmonele, ali i staništa moljaca, muha i paukova koji se gnijezde u kutovima prostorija. No unatoč katkad obeshrabrujućim komentarima poput “ne možemo mi to”, djevojke ipak dokazuju da, uz malo volje, i obična topla voda može učiniti čuda. Njome se pere sve, od polica do zidova. Čišćenje započinje brisanjem prašine s polica i čišćenjem okvira za slike. Zatim se peru prozori tako da se okorjela nečistoća najprije obriše suhom krpom, a prozori se potom operu  deterždentom pa usjaje novinskim papirom. Potom su na redu zidovi: paučina se uklanja vlažnom krpom omotanom oko drška metle, a zatim se usisa prašina sa svjetiljki i zastora. Na kraju na red dolaze podovi: par kapi eteričnog ulja pomiješanih s vodom savršeno će očistiti podove, bez obzira na materijal od kojeg su izrađeni. Ako je riječ o mrskom kamencu, skidaju ga otopinom limunova soka i sode bikarbone, a žvakaće gume na zidovima dječjih soba “rješavaju” mažući ih uljem. No nekim je “prljavcima” potrebna pomoć profesionalaca i njihovih “moćnih mašina” poput aparata za pranje tepiha jer jedino oni mogu ukloniti tvrdokorne mrlje od sokova i vina. U samo 24 sata, Kim i Aggie mijenjaju dom, ali i živote neurednih ukućana koji su ih pozvali u goste. Kako kažu, većina ih ostane na pravom putu čistoće, no neki ostanu prljavci zauvijek.
>>>Ostavite li vlažnu krpu kojom ste obrisali pod da se suši na “zraku”, bakterije u njoj razmnožit će se brzinom vjetra. Isto vrijedi i za sudopere te ih je, kao i krpe za čišćenje, potrebno prati najmanje jedanput na tjedan.
>>>Kako biste uklonili tvrdokorne slojeve masnoće s posuđa i tava, najprije ih pospite sodom bikarbonom, dobro izribajte pa u njima prokuhajte vodu najmanje deset minuta. Ako je riječ o kuhinjskim površinama, pomoći će, opet, ribanje sodom bikarbonom.
>>>Mačje i pseće šapice najveći su prijenosnici opasnih bakterija, virusa i gljivica, kažu Kim i Aggie. Pseći distemper, pseći parvovirus, ili srčane gliste (dirofilarioza) samo su neke od njih. Stoga je ljubimcima strogo zabranjen ulazak u kuhinju i spavaću sobu.
>>>Drveni podovi poput brodskog poda ili parketa rasušit će se ako ih ne perete vodom, kažu Kim i Aggie. Jedanput na tjedan prebrišite ih vlažnom krpom u koju ste, radi mirisa i dezinfekcije, dodali nekoliko kapi eterična ulja bora.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Dnevni horoskop za četvrtak 18. travnja: Raku će stići zanimljive vijesti, a Ribe ići kod liječnika
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 18. travnja: Raku će stići zanimljive vijesti, a Ribe ići kod liječnika

Pročitajte dnevni horoskop za srijedu 17. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

'Nisam pila ništa osim domaćeg soka od naranče 40 dana. Evo što mi se nakon toga dogodilo'
DRUGAČIJA DIJETA

'Nisam pila ništa osim domaćeg soka od naranče 40 dana. Evo što mi se nakon toga dogodilo'

Australka je tijekom korizme iz prehrane izbacila svu hranu te je konzumirala isključivo domaći sok. Oduševljena je što je taj ritual učinio njezinu tijelu, no ipak, to nije za svakoga
Uz ovaj začin ćete brže skinuti kile - ako ga uzimate svaki dan
SIGURNO GA IMATE KOD KUĆE

Uz ovaj začin ćete brže skinuti kile - ako ga uzimate svaki dan

Istraživanje je otkrilo zanimljive činjenice o začinu koji je čest u kuhinji te ima specifičan okus. Može se konzumirati u slanim, ali i slatkim jelima, a odličan je zato ubrzava metabolizam