Lifestyle

Komentari 1

Najsigurniji gradovi na svijetu: Kopenhagen na prvom mjestu

Najsigurniji gradovi na svijetu: Kopenhagen na prvom mjestu

Za ovu godinu, Kopenhagen je proglašen najsigurnijim gradom na svijetu. Glavni grad Danske tako je pobijedio Toronto, na drugom mjestu, kao i Singapur koji je zauzeo treće mjesto

Svake godine tvrtka za istraživanje, 'Economist Intelligence Unit', proučava različite čimbenike koji utječu na gradski život  i rangira koja su mjesta najsigurnija. Analizirano je 60 različitih gradova u pet kategorija sigurnosti: digitalna, zdravstvena, infrastrukturna, osobna i zaštita okoliša.

POGLEDAJTE VIDEO:

Za ovu godinu, Kopenhagen je proglašen najsigurnijim gradom na svijetu. Postigao je 84,2 od 100 bodova. Glavni grad Danske tako je pobijedio Toronto koji je postigao 82,2,boda, kao i Singapur koji se našao na trećem mjestu s 80,7. Sydney je zaostao na četvrtoj poziciji s 80,1 te slijedi Tokio s 80.

Kopenhagen se najviše isticao u osobnoj sigurnosti koja je obuhvaćala kriminal, pravosudni sustav, korupciju i potencijalni terorizam. Sydney je postigao najbolji rezultat u digitalnoj kategoriji, pokrivajući pristup internetu, privatnost i cyber sigurnost. Tokio je bio najbolji na planu zdravstvene zaštite.

Shutterstock

U kategoriji infrastrukture pobijedio je Hong Kong. Sigurnost infrastrukture odnosi se na sve od sigurnosti prijevoza i prilagođenosti pješacima do upravljanja katastrofama i opskrbe vodom. Wellington je pobijedio u zaštiti okoliša, piše Metro.

Najsigurniji gradovi

1. Kopenhagen
2. Toronto
3. Singapur
4. Sydney
5. Tokio
6. Amsterdam
7. Wellington
8. Hong Kong
9. Melbourne
10. Stockholm

 

Najčitaniji članci