Obavijesti

Lifestyle

Komentari 80

Najveće greške kod odijevanja za vjenčanje - nije samo bijela

Najveće greške kod odijevanja za vjenčanje - nije samo bijela
1

Ženama se ne preporučuje nositi ni nježne nijanse koje mogu biti i boja vjenčanice, budući da je takvih sve više posljednjih godina. Muškarci trebaju izbjegavati smokinge i traperice

VIDEO

Nepisano je pravilo da na vjenčanju nitko ne nosi bijelo osim mladenke. Nije pristojno i nije u redu nositi boju koja može zasjeniti zvijezdu tog dana, a pogotovo ako se radi o dugoj haljini ili još gore - teksturom sličnoj mladenkinoj. 

Budući da danas mladenke sve češće biraju lagane i lepršave vjenčanice, na to se posebno treba paziti i ni slučajno nositi bijelu haljinu materijala sličnu mladenkinoj.

Nije u redu nositi ni zagasite nježne nijanse ružičaste, poput puderasto roze, nježne bež boje pa čak niti svijetlo-plave jer danas mladenke često biraju upravo te boje za vjenčanicu. 

No sve ovo ne mora biti pravilo ukoliko mladenka to ne želi. Neke mladenke će željeti da njene najdraže prijateljice budu odjevene u bijelu boju ili drugu nježnu nijansu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Osim ako ne znate mladenku i ako vas ona ne zamoli da nosite bijelu boju ili vam ne da svoj blagoslov, ta boja nije opcija - smatra urednica Vjenčanja u Harper's Bazaaru Carrie Goldberg. 

Žarke nijanse

No nije samo bijela problem - preintenzivne nijanse poput žarko crvene, neonsko zelene ili žute, jarko ružičaste ili narančaste također mogu biti loš izbor. Razlog je jednostavan - previše "iskaču" na fotografijama. 

- Najgora boja za goste je narančasta i žarko ružičasta, pogotovo ako ste član obitelji ili pratnja obitelji - smatra fotografkinja vjenčanja Jen Fariello. 

Boje su dobre i poželjne, uljepšavaju fotografije, ali i kod njih je bitno ne pretjerati, a upravo to rade žarke nijanse. 

Fotolia

Preležerno odijevanje

Prema mišljenju druge fotografkinje vjenčanja Laure Murray, najveći prijestup je doći preležerno odjeven na vjenčanje. 

Traperice, karirane košulje, velika loga i natpisi - trebali bi biti rezervirani za druge prilike. Vjenčanja ipak podrazumijevaju nešto formalnija izdanja poput lijepih dugih i kratkih haljina te odijela za muškarce.

Fotolia

Mala pravila za muškarce

Izbjegavati treba smokinge i leptir-mašne jer ih često nosi mladoženja. Karirana odijela je također bolje zaobići u ovom slučaju. Možete nositi i lijepe hlače s košuljom bez sakoa, pogotovo ako je vruće. 

Dodatak: Nekim mladencima neće smetati ništa i što god odjenete bit će u redu i ni jedno od ovih pravila neće vrijediti. Ako idete kod jednih od njih, uživajte. Kod svih ostalih ipak malo razmislite o izboru odjeće.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 80
VIDEO

Ma, sigurno ste među njima...: 7 najljepših znakova Zodijaka
IMAJU 'ONO NEŠTO'

Ma, sigurno ste među njima...: 7 najljepših znakova Zodijaka

Astrologija nudi izuzetne uvide u naše osobnosti i potencijale, uključujući aspekte poput fizičke ljepote i šarma. Među prekrasnim horoskopskim znakovima postoji nekoliko onih koji se ističu posebnom ljepotom

Dnevni horoskop za utorak 16. travnja: Bik se mora dokazati, Lavovi briljiraju u komunikaciji
KOME ĆE SVANUTI, A KOME SMRKNUTI

Dnevni horoskop za utorak 16. travnja: Bik se mora dokazati, Lavovi briljiraju u komunikaciji

Pročitajte dnevni horoskop za utorak 16. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
Radno vrijeme trgovina na dan izbora 17. 4. - većina je skraćeno
KAKO RADE TRGOVINE I ŠOPING CENTRI

Radno vrijeme trgovina na dan izbora 17. 4. - većina je skraćeno

Neke trgovine sutra neće raditi zbog parlamentarnih izbora. A ako ipak planirate ići u kupnju, dobro provjerite kada ćete ići jer većina prodavaonica ima skraćeno radno vrijeme