Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
25 komentara

Najviše vjerujemo ljudima koji imaju istaknutu čeljust i obrve

U samo 33 milisekunde mozak odredi vjeruje li nekome ili ne, s time da najmanje povjerenje ima u ljude upalih obraza i neurednih obrva, utvrdili su psiholozi

Fotolia
Foto: Fotolia
25 komentara

Mozak u 33 milisekunde odluči vjeruje li nekome ili ne, utvrdili su psiholozi sa Sveučilišta New York. Oni su ispitanicima pokazali 300 računalno obrađenih fotografija lica i na temelju toga su trebali odlučiti imaju li povjerenje u njih ili ne, piše Daily Mail

Najviše vjerujemo ljudima naglašene čeljusti, istaknutih obraza i visokih obrva, a najmanje povjerenja imamo u ljude koji imaju upale obraze i neuredne obrve, iako ne postoje znanstveni dokazi da oblik lica ima veze s time koliko je netko iskren. 

- Amigdala, dio mozga zadužen za emocije i društveno ponašanje, u nekoliko milisekundi reagira na nečije lice. Time si ostavlja vremena da pravilno reagira u slučaju da se nađe u opasnosti - istaknuo je voditelj istraživanja Jonathan Freeman. 

Prvi dojam predstavlja ono što vidimo, a ne temeljimo ga na iskustvima i informacijama. To ovo istraživanje dodatno naglašava, napomenuo je britanski estetski kirurg dr. Bessam Farjo. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message