Obavijesti

Lifestyle

Komentari 21

Nakit se bira prema karakteru: Naušnice biraju samosvjesne

Nakit se bira prema karakteru: Naušnice biraju samosvjesne
6

Nakit je jači od prolaznih trendova pa pronađite svoju kombinaciju i izrazite se bez straha, a najveća greška koju možete napraviti jest da kopirate druge, tvrdi Grubić

VIDEO

Sve ovisi o energiji kojom zračite. Način na koji netko gestikulira, opaža stvari oko sebe, ukratko - temperament je prvo što primijetim na ljudima i tako dobijem ideju kakav nakit bi nekome pristajao, kaže dizajner nakita Mladen Grubić.

Vesele i ekstrovertirane osobe najčešće se usuđuju nositi šareni nakit koji dodatno ističe njihov karakter. Čak i ako se odluče za decentniju varijantu, to će uvijek biti neki zanimljiv i otkačeni detalj koji će privući pozornost.  

- Žene koje nose tamniju odjeću i vole decentniji nakit, podsjetio bih da je svaki ukras nadopuna make-upu, pa im preporučujem nakit u crvenim, tirkiznim ili ljubičastim tonovima - ističe Grubić. Poslovnim ženama  u sivim i tamnoplavim kostimima savjetovao bih da nose dobar koloritni nakit jer će im olakšati komunikaciju. Time neće prekršiti dress-code niti će izgubiti autoritet, ali će zato zaintrigirati sugovornike i djelovati im zanimljivo.

Metalni nakit najčešće nose osobe koje ne vole odjeću jakih boja i vole sportski stil. U dnevnoj varijanti on će izgledati nešto agresivniji i robusniji, ali u kombinaciji, primjerice, s koktel-haljinom, djelovat će otmjeno. Osobnost i nakit, ali iz perspektive psihologa, povezao je i dr. Emery Wilson.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Ako vam je omiljeni komad ogrlica, volite žvot i odlučni ste - ističe psihijatar i psiholog. Prsten više od ostalih komada nakita najčešće vole žene koje su staložene, samozatajne i čvrsto stoje na zemlji. 

Na ušima se vidi ženina odlučnost 

Naušnice najčešće biraju ponosne i odvažne žene koje se ne žele izgubiti u masi, ali niti “stršati”. Odlučne su kada treba, no isto tako ne žele nametati svoje mišljenjenje . Ustrajne su, ali rijetko kad tvrdoglave.

Prsten je najrječitiji komad nakita 

Vjenčana burma otkriva tradicionaliste, a prsten s velikim kamenom ženu koja se ne plaši suda okoline te koja će se bez straha uhvatiti u koštac sa svima ako vjeruje da je u pravu, smatra psiholog dr. Emery Wilson.

Narukvicom se izražavaju tihe, ali moćne poruke

Žene koje više vole “govoriti” djelima nego rječima i uvijek čuvaju dozu tajanstvenosti obožavaju narukvice, i to najčešće dvije ili više metalnih. Tako će nakit zveckanjem govoriti umjesto njih.

Usudi se biti drugačija

Moj moto je da je nakit bezvremenski i da ga treba nositi baš kao što nosimo vlastiti karakter - uvijek je uz nas u svim situacijama. Važno je samo - usuditi se!

Kad spazim zanimljivu osobu, odmah zamislim što bi joj dobro pristajalo, odem u radionicu i prionem poslu, kaže Grubić i dodaje kako je zanimljivo uvjeriti žene da će im nakit od stakalaca ili prirodnih materijala jednako dobro pristajati kao i onaj od plemenitih metala. I pritom je najvažnija osobnost

- Modni trendovi su  shizofreni jer svaki dan nameću nešto novo - upozorava Grubić.  Kako uzorci najviše otkrivaju o ženi koja ih nosi, slaže se i psihologinja Betty Schwartz. 

- Etničke ili vjerske simbole nose ponosne, ali tradicionalne žene - ističe dr. Schwartz. Takve žene su gotovo bez iznimke odane prijateljice, pune razumijevanja za druge i staložene. S druge strane, za karakterizaciju prema nakitu važan je cjelokupni “look”.

- Žene koje imaju točno određeni komad nakita za točno određenu odjevnu kombinaciju imaju umjetničkih sklonosti, ali su često sramežljive. Dobar su oslonac i ne prepuštaju se trenutnim osjećajima - objašnjava dr Schwartz.   

Nakit izbjegavaju žene koje ne pristaju na kompromise, a ponekad i pretjeraju s iskrenošću, ali ih baš zbog toga drugi i vole. 

Tko kaže da nakit i traperice ne idu zajedno?!

Raduje me što sam uvjerio mlade djevojke koje nose traperice da stave bisere koje često čuvamo u ormaru smatrajući ih ‘bakinim nakitom’. Biseri jednako dobro pristaju djevojci koja nosi tenisice, kao i ženi koja u svečanoj haljini ide navečer u kazalište.

Kopiranje je najveća modna pogreška

Ljuti me kad čujem da je sad nešto ‘in’ jer je to nosila Angelina Jolie ili Kate Middleton. Pa što? Vi ste osoba za sebe i neki drugi nakit pristajat će vam bolje nego njoj, upozorava Grubić

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju
OČARAT ĆE VAS

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju

Jedan od njih je Lav. On zrači samopouzdanjem i unutar i izvan spavaće sobe. Magnetskom karizmom i energijom osvaja partnera razigranim i avanturističkim duhom

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete
LIJEPE BOJE

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete

Izborna večer inspirirala je naše dame u politici da biraju boje, kako bi se istaknule u moru muškaraca koji su birali tamno odijelo i košulju. Donosimo zanimljive modne kombinacije političara
'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'
'SVE SAM OTKAZALA'

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'

'Dva dana prije vjenčanja, dok sam finalizirala narudžbe za proslavu, na njegovom telefonu naišla sam na pretinac imena 'Sunshine'. Osjećala sam mučninu dok sam ga otvarala'