Obavijesti

Lifestyle

Komentari 6

Nakon 15 godina pokušavanja i neuspjelih trudnoća - rodila je!

Nakon 15 godina pokušavanja i neuspjelih trudnoća - rodila je!
9

Fiona McCluskey (49) u zadnjih 15 godina prošla je pet neuspjelih umjetnih oplodnja, jednu izvanmateričnu trudnoću, pa čak i početak menopauze. Međutim, rodila je curicu u 49. godini

VIDEO

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: 'POTROŠILA SAM 22 TISUĆE KUNA KAKO BIH NA PORODU BILA SEKSI'

Fiona McCluskey (49) iz Edinburga je žena koja je 15 godina pokušavala začeti, a napokon je rodila s 48 godina, piše DailyMail. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Trudničke muke Elle Dvornik: ‘Ovoliki trbuh sam imala na porodu. Nemam što obući jer se nisam pripremila biti ovolika!’ 01:17

Prije toga prošla je pet neuspjelih umjetnih oplodnja, jednu izvanmateričnu trudnoću, pa čak i početak menopauze.  

Fiona i njezin suprug Darren (47) krenuli su pokušavati dobiti bebu na medenom mjesecu na Jamajci 2004. godine, ali kako su prolazili tjedni, mjeseci i godine postalo je očito da nešto nije sasvim u redu.

Kao par skupa su prošli razne testove krvi i hormona, a liječnici su ih savjetovali da isprobaju in vitro, odnosno umjetnu oplodnju na što su potrošili otprilike 450 tisuća kuna.

Nakon pet neuspješnih ciklusa umjetne oplodnje, od kojih je jedan rezultirao izvanmateričnom trudnoćom, Fionine šanse da postane mama postajale su sve manje, a pogotovo kada je počela doživljavati simptome menopauze u dobi od 45 godina.

Par je 2010. otišao u privatnu kliniku u Glasgowu radi intracitoplazmatske injekcije sperme - tehnike potpomognute reprodukcije koja se koristila kao dio liječenja IVF-om. Nastavili su s tim postupkom sa svakim krugom IVF-a kako bi 'povećali' svoje šanse da postanu roditelji.

Fiona je rekla 'Trudna sam' što je za njih bila sjajna vijest. No ubrzo su im liječnici rekli kako je to bila biokemijska trudnoća. 

Fiona kaže da je najteži dio bio reći kolegama o tome, osjećajući da je neplodnost stigmatizirana. Sada dijeli svoju priču kako bi pomogla razbiti tabu o neplodnosti.

- Imala sam vrlo zahtjevan posao, u oglašavanju i marketingu, zbog čega sam bila jako zauzeta tijekom cijelog procesa. Gledajući unazad, posao sam koristila kao mehanizam za rješavanje problema jer nikada nisam odvojila vrijeme da se zaustavim na nečemu - rekla je Fiona za Daily Mail.

Fiona dodaje: 'Tijekom naše trogodišnje pauze s umjetnom oplodnjom, nastavila sam vježbati, zdravo jesti i uzimati vitamine, ići na akupunkturu - čak sam išla i na hipnoterapiju, ali ništa nije pomoglo.'

Ali ona nije odustajala i dalje je 'sanjala' o tome kako će postati mama. Stoga je krenula na specijalistički tretman u Barceloni u Španjolskoj koji je uključivao novi protokol za započinjanje menstruacije iznova.

Šesti krug umjetne oplodnje im je uspio, a par je bio i više nego sretan, te su malenu kćerkicu Ellu-Jane dočekali u svibnju 2019. godine.

- Nikad nismo mislili da će nam se to dogoditi, ponekad poželim da sam započela s pokušavanjem još prije, ali zahvalni smo što napokon imamo svoje malo čudo. Nismo mogli vjerovati, naši su se snovi ostvarili - rekla je Fiona.

Suprug Darren rekao je da je prolaziti kroz to sve bilo teško, pogotovo kada su svi njegovi kolege i prijatelji već imali dijete, a on nije. No ostao je pozitivan i nikad nije odustao. 

- Nakon dvije godine truda prirodnim putem, otišli smo liječnicima koji su otkrili da imam nisku rezervu jajnika i potrebna mi je umjetna oplodnja - prvi krug smo dobili besplatno, a zatim smo platili drugi, ali ni jedan nije uspio - rekla je Fiona.

Za njih je to bilo poražavajuće. Međutim, uspjeli su se podignuti, izaći iz toga još jači i nastaviti dalje s borbom, borbom koju su na kraju pobijedili.

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: RODILA ZARAŽENU BEBU: MAMA NIJE ZNALA DA IMA KORONU...

POGLEDAJTE VIDEO (Boris Banović) #ZAJEDNO24SATA:

Pokretanje videa...

00:24


 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam