Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
7 komentara

Nakon desetaka vrsta joga, na redu je voga - spoj plesa i joge

Voga je kombinacija vježbi joge i plesnih "vogue" pokreta, a preporuča se svima koji vole u svoju rutinu vježbanja unijeti i nešto plesa. Za sada je nema u cijelom svijetu

Fotolia
Foto: Fotolia
7 komentara

Nakon baby joge, pseće joge i sličnih izvedenica popularnost sve više stječe i voga! Riječ je o kombinaciji vježbi joge i plesnih "vogue" pokreta. Takav ples razvio se 80-ih, a popularizirala ga je Madonna u spotu "Vogue" 1990. Sastoji se od karakterističnih brzih plesnih pokreta koje često koriste i manekenke na pisti i na snimanjima. Voga je izvorno ideja Juliet Murrell, bivše art direktorice u filmskoj industriji koja je željela uvesti kardio vježbe u jogu, piše The Guardian.

Prema njoj, jogi je posljednja dva desetljeća nedostajao upravo zvuk 80-ih. Uz to, oni koji su se žalili da im je joga dosadna, sada više neće biti jer će plesati i vježbati uz zabavnu glazbu. Satove Juliet Murrell mnogi članovi objeručke su prihvatili pa se čak i odijevaju u fluorescentno ružičaste, žute i zelene tajice, leopard uzorke i grijače za noge.

Pogledajte kako izgleda voga Juliet Murrell:

Za koga je voga?

Idealna je za sve koji vole ples, pogotovo kombinirane satove poput zumbe te one koji žele malo više kardio vježbi. Voga kombinira ekspresivne plesne pokrete, ali zadržava sve prednosti joge te sinkronizaciju disanja i pokreta. Trenutno se voga vježba u Londonu i Kanadi, a Murrell je planira proširiti i na ostale dijelove svijeta. Trenutno je predstavlja u Južnoj Americi.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message