Lifestyle

Komentari 2

Napravili aplikaciju koja javlja koliko je vaša mačka (ne)sretna

Napravili aplikaciju koja javlja  koliko je vaša mačka (ne)sretna

Tehnološka kompanija Sylvester.ai iz Calgaryja u Kanadi razvila je aplikaciju 'Tably' koja pomoću kamere otkriva trpi li mačka neku bol. Treba vam samo pametni telefon

Vlasnici mačaka koji vole fotografirati svoje ljubimce imaju novi izgovor da izvade svoje pametne telefone, štoviše tako bi mogli pomoći svojim mačkama.

POGLEDAJTE VIDEO:

Tehnološka kompanija Sylvester.ai iz Calgaryja u Kanadi razvila je aplikaciju Tably koja pomoću kamere otkriva trpi li mačka neku bol.

Stres se utvrđuje prema položaju ušiju i glave, raširenosti zjenica, njuški i nakostriješenosti dlake. Istraživanje iz 2019. pokazalo je da je tzv. "ljestvica mačjih grimasa" pouzdana metoda za detektiranje boli u mačaka.

- Aplikacija pomaže vlasnicima da utvrde boli li nešto njihovu mačku ili ne - rekao je Miche Priest, direktor Sylvester.aia.

Software je svakako koristan, ali vlasnici bi također trebali pogledati cijelo tijelo, uključujući rep koji puno govori o stanju mačke, rekla je Alice Potter iz britanske udruge za zaštitu životinja RSPCA.