Ovaj kolač oduševit će sve jer je vrlo ukusan, sočan i osvježavajući, a napraviti ga je vrlo jednostavno. Preliti ga možete čokoladom i ukrasiti viškom jagoda
Napravite finu pitu s jogurtom, limunom i jagodama - lako je
Sastojci:
- 230 g brašna
- šalica šećera
- 2 dl jogurta
- dl ulja
- 3 jaja
- vanilin šećer s aromom burbona
- ulja
- 1∕2 vrećice praška za pecivo
- limunova korica
- 350 g jagoda
Priprema:
Pjenasto izmiješajte žumanjke sa šećerom. Zatim dodajte jogurt, ulje, brašno s praškom za pecivo i naribanu koricu limuna. Sve izmiješajte i na kraju kuhačom lagano umiješajte tučeni snijeg od bjelanjaka. Zagrijte pećnicu na 200° C.
Premažite okrugli kalup za torte maslacem i pospite brašnom. Izlijte smjesu i po njoj posložite ravnomjerno polovice jagoda. Pecite pitu oko 25 minuta. Izvadite je iz pećnice i ostavite u kalupu neka se hladi. Nakon što se gotovo ohladila, izvadite je pažljivo iz kalupa i stavite na tanjur za posluživanje.
Dodatni savjet:
Nekoliko minuta prije vađenja pite iz kalupa možete pripremiti čokoladni preljev. Stavite maslac, komade čokolade, vodu i šećer u lončić pa zagrijavajte na laganoj vatri uz stalno miješanje dok se svi sastojci ne rastope. Izlijte vrući preljev po još mlakom biskvitu.
NEPREPOZNATLJIVA HUREM: Nekad prekrasna glumica danas izgleda kao plastična lutka