Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
4 komentara

Napravite iskreni seks-upitnik i bolje upoznajte svog partnera

U razgovoru o seksu važno je da se ne branite, ali ni da ne napadate partnera jer za to nema nikakve potrebe - samo ćete stvoriti nelagodnu atmosferu u kojoj će vam još teže biti pričati o ‘škakljivoj’ temi

Foto: Dreamstime
4 komentara

O seksu razgovarajte s ljubavlju i poštovanjem. Pritom nemojte ignorirati svoje potrebe i želje jer ćete time “graditi” bijes i prijezir koji će na kraju uništiti vezu, tvrdi Carole Altman, autorica knjige “Sex Talk: How to Tell Your Lover Exactly What You Want, Exactly When You Want It”.

Prije nego što započnete razgovor, budite sigurni da oboje imate vremena dovršiti ga i da imate svoju privatnost.

Foto: Promo

- Također, razgovor vodite na mjestu gdje ćete se oboje osjećati ugodno. Uvijek pitajte partnera da vam ponovi što ste rekli kako biste bili sigurni da vas je dobro shvatio i da ne dođe do nesporazuma. U razgovoru o seksu važno je da se ne branite, ali ni da ne napadate partnera jer za to nema nikakve potrebe - samo ćete stvoriti nelagodnu atmosferu u kojoj će vam još teže biti pričati o ‘škakljivoj’ temi. To ćete najbolje učiniti tako da svaku rečenicu započinjete s ‘ja’. Primjerice, recite: ‘Ja se ne osjećam dobro kad odeš bez poljupca’. Jedno od najvažnijih pravila u razgovoru o seksu je da nikad ne uspoređujete svojeg partnera s bivšim partnerima jer mu time poručujete da nije jedinstven, nego da je isti kao i svi bivši - naglašava autorica.

Kad primijenite sve to, nastavlja autorica, razgovor o seksu donijet će vam sve što želite, kad to želite i kako to želite.

KNJIGA DANA Uz kokosovo ulje, dodir i povez na očima do eksplozije strasti

- Ako nakon svega toga još nemate hrabrosti reći partneru što vam smeta ili što biste htjeli probati, napravite upitnik. Napišite pitanja koja ćete oboje ispuniti te napravite kopiju za sebe i njega. Tako ćete naučiti što on sve voli, ali i što vi volite u seksu - savjetuje Carol Altman.

Prvi skup pitanja, nastavlja, neka se veže uz poljupce, dodir, stimulaciju penisa i vagine te sve seksualne radnje koje nisu seks. Partneru možete postaviti pitanja tako da zaokruži odgovor ili da sam napiše, primjerice, “Volim kad mi diraš testise”.

Fotolia KNJIGA DANA Ako se rijetko seksaju ženama slabi libido, a muškarcima jača

- Drugi skup pitanja neka budu pitanja vezana uz sam seks. Partnera, primjerice, možete pitati koju pozu voli, a koju ne i što bi htio da mu radite tijekom seksa. Ili želi li možda koristiti igračke za seks. Pokušajte doznati i što nikad ne bi radio u seksu, a to je posebno važno jer ćete znati najbolji način kako udovoljiti partneru. Pitajte što god želite i što god vam padne na pamet. Kad oboje ispunite upitnike, razmijenite ih i razgovarajte o odgovorima. Nakon rasprave se zagrlite, pogledajte duboko u oči, poljubite i opišite vaš seks koristeći pozitivne riječi - zaključuje autorica.

Što vam horoskop donosi u nadolazećoj godini: Evo koji će biti najsretniji mjesec za svaki horoskopski znak!

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message