Obavijesti

Lifestyle

Komentari 16

Vjenčić za vrata lako se radi od borovih grana, kuglica i cimeta

Vjenčić za vrata lako se radi od borovih grana, kuglica i  cimeta
7

Za vlastiti vijenac možete iskoristiti stvari koje već imate poput kuglica koje ove godine nećete koristiti, a poslužit će i ukrasi iz prirode poput češera i božikovine

VIDEO

Klasičan vijenac

Za izradu jednostavnog i efektnog božićnog vijenca potrebni su vam božićni ukrasi, češeri, vrpce, mašne, plastične imitacije šumskih bobica. Koristite li umjetni vijenac, nećete ga morati oblikovati, no onaj pod pravog drveta zahtijeva pravilno oblikovanje u krug škarama i žicom. Mašne možete sami izraditi od crvenih ukrasnih traka ili kupiti već gotove u specijaliziranim dućanima. najpopularnije boje za božićni vijenac su crvena i zlatna, no možete eksperimentirati i s drugima. Ako ostavite krajeve vrpce dugima možete ih spiralno omotati oko vijenca. 

Žicom učvrstite ukrasno cvijeće po vijencu koje trebate ravnomjerno rasporediti. Potom vijenac ukrasite božićnim kuglicama koje možete učvrstiti žicom ili pak zalijepite kao trajnije rješenje. Češere u vijenac umetnite između ukrasnog cvijeća i kuglica. Posljednja stvar koju dodajete su umjetne bobice koje također možete zalijepiti ili kupiti one sa žicom. Ako dobro učvrstite svoj vijenac, njega možete koristiti svake godine a u tom se slučaju preporučuje učvršćivanje ljepilom.

Vijenac od kuglica

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Za originalan vijenac potrebno vam je šest do osam paketa božićnih ukrasa koji sadrže kuglice različitog dizajna u dvije boje, 1 vješalica, dva do tri štapića vrućeg ljepila, pištolj za vruće ljepilo i vrpca u boji. Od željezne vješalice napravite krug na kojem ćete oblikovati svoj vijenac te ostavite malo mjesta između spoja žica kako biste vijenac mogli zavrnuti nakon što završite. Kuku od vješalice ostavite jer ćete pomoću nje objesiti svoj vijenac na vrata. 

Na žicu nanižite božićne kuglice tako da ih objesite te ih zaokrenite tako da se mala kuka kuglice posve približi vješalici i bude učvršćena. Nakon što ste složili kuglice učvrstite jednu uz drugu vrućim ljepilom. Nakon što ste nanizali sve kuglice zavrtite žicu i spojite dva kraja, a od kuke za vješanje napravite omču. Kuglice možete dodatno učvrstiti ukrasnom vrpcom koju ćete povezati, a koristite vrpce različitih materijala i boja. Od široke ukrasne vrpce napravite mašnu za vrh vašeg vijenca.

Vijenac s ukrasnom figurom

Na drvenu ploču ili podlogu od iverice stavite žicu na koju ste učvrstili nekoliko grana pravog ili umjetnog božićnog drvca. Uzmite veću količinu ukrasne tkanine (od pet do deset metara ovisno o veličini vijenca) u omiljenim bojama koja imitira šifon te na krajevima malo pogužvajte i zavrnite oko grančica na vijencu. Cijelu radnju ponovite uzduž cijelog vijenca tako da na određenim dijelovima ostavite ukrasnu tkaninu malo labavije postavljenu za bogatiji dojam. 

Nakon što ste zamotali tkaninu oko cijelog vijenca, krenite u obrnutom smjeru kako biste ju dodatno učvrstili. Uzmite ukrasnu figuru koju ste odabrali za vaš vijenac, a najpoželjniji su sobovi, Djed Mraz, vilenjaci i slični stvorovi. Na poleđini figure iglom provucite konac kojem ćete ga učvrstiti na vijenac te ga postavite u sredinu svog vijenca. Na kraju na vijenac postavite nekoliko božićnih kuglica koje ćete zalijepiti na ukrasnu tkaninu uz pomoć pištolja s ljepilom.

Party vijenac od starih CD-a

Na kolut od plastike ili drveta posložite CD-e jedan do drugoga. Uz pomoć običnog ljepila ili pištolja za ljepilo postavite CD-e tako da sjajna strana gleda prema gore. Nakon što se ljepilo osuši, između svakog CD-a dodajte još jedan da popunite vijenac. Uzmite stare svjetleće lampice za božićno drvce te ih zalijepite sa stražnje strane vijenca na CD-e, a same žaruljice ostavite da vide preko CD-a s prednje strane. Na stražnju stranu zalijepite i kutiju s baterijama. Na stražnju stranu vijenca postavite kukicu za slike te zalijepite.

Mirisni vijenac s cimetom

Kupite napravljeni vijenac od grančica drveta ili ako ste vješti s drvetom izradite ga sami. Uzmite jedan veći lanac koji imitira grančicu božićnog drveta te ju omotajte oko vijenca ali tako da se drvo ispod njega još uvijek dobro vidi. Izrežite sjajno lišće s umjetnih buketa ili kupite neko u cvjećarnama te obogatite vijenac dodatkom lišća u drugoj boji koje ćete složiti tako da izgledaju kao da se nastavljaju na vaš lanac. Vijenac učvrstite žicom ili ljepilom te na njega stavite nekoliko štapića cimeta i grozdove bobičastog voća te posložite na nekoliko mjesta na vijencu. Za kraj svežite mašnu od ukrasne tkanine te ju postavite na donju sredinu vašeg vijenca.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru