Obavijesti

Lifestyle

Komentari 2

Našao balon sa željama jedne djevojčice i uspio je pronaći

Našao balon sa željama jedne djevojčice i uspio je pronaći
1

Započeo je prikupljati sredstva za kupovinu darova. Ali ovaj plemeniti i naizgled jednostavan podvig imao je značajne komplikacije. Morali su otkriti gdje živi Sophia

VIDEO

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Izgubila je oca sa 16 godina: 'Što bliži postajete, to je teže'

Snovi se ostvaruju, a prekrasna priča o muškarcu koji je osmislio plan za ispunjenje želja djevojčice koju uopće ne poznaje nikoga ne ostavlja ravnodušnim, piše BrightSide. 

Sve je počelo kada je balon na helij na kojem je bilo zataknuto pismo sa željama preletio više od tisuću kilometara. 

Bio je prosinac kada je Amin Adžijev, poljoprivrednik iz Rusije pogledao prema nebu i na svoje iznenađenje, vidio da se prema njemu spušta neobični bijeli predmet. Kada mu je prišao vidio je balon s pismom. Htio ga je pročitati, međutim nije razumio jezik. Ono što je mogao razabrati jest da ga je napisala djevojčica. Od prijatelja je tražio pomoć, a svi su dijelili pismo na društvenim mrežama kako preveli pismo i otkrili tko ga je napisao. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

POGLEDAJTE VIDEO: Samohrana majka pobijedila koronu i napokon vidjela djecu

Pokretanje videa...

01:25

Otkrio je da je pismo napisano na njemačkom jeziku, te da slovi na adresu Djeda Mraza. Potpisala ga je djevojčica Sophia (9). Napisala je pismo Djedu Mrazu da sanja da će za Božić dobiti haljinu princeze iz bajke, šator u obliku srednjovjekovnog dvorca, šal i hoverboard. Pismo je završila sa 'Želim svima puno ljubavi i radosti tako da se ljudi više ne svađaju'. 

Amin je odlučio ispuniti želju nepoznate djevojčice i postati njezin Djed Božićnjak. 

Započeo je prikupljati sredstva za kupovinu darova. Ali ovaj plemeniti i naizgled jednostavan podvig imao je značajne komplikacije. Morali su otkriti gdje živi Sophia i prikupiti dovoljno novaca da pokriju troškove. Sve je to trebalo učiniti prije 25. prosinca kako bi Sophia pronašla darove ispod bora. 

Najusamljeniji pas na svijetu nakon tri godine pronašao dom
Najusamljeniji pas na svijetu nakon tri godine pronašao dom

- Svi moji prijatelji iz drugih krajeva, uključujući Moskvu, brzo su prikupili novac - ponosno je rekao. 

Još  su morali otkriti tko je djevojčica pa su korisnici društvenih mreža, Aminovi prijatelji započeli pravu detektivsku potragu. 

Temeljni trag za otkrivanjem njezina identiteta i boravišta bio je na balonu, koji je imao žig iz Oberndorfovog muzeja u Austriji.

Otac pronašao svoju djecu tri godine nakon što su nestala
Otac pronašao svoju djecu tri godine nakon što su nestala

Kontaktirali su ga, a oni su im dali povratnu informaciju da su balone pustila djeca koja su dobila zadatak pisati želje povodom Božića. Tako su prikupili popis sudionika, pronašli imena roditelja djevojčice i dali se na posao. 

San koji je prešao sve granice

Konačno su uspjeli stupiti u kontakt s roditeljima djevojčice. To je bilo veliko iznenađenje za Stefana, Sophijinog otac, kada je jednog dana na društvenoj mreži dobio poruku na ruskom. Obavijestili su ga da je balon sa željom njegove kćeri stigao čak do Rusije i da Sophie žele ispuniti želju. 

Njezina obitelj bila je oduševljena, a 'Djed Božićnjak' je imao vremena poslati poklone na vrijeme. Čak su angažirali i pravog Djeda Božićnjaka da joj donese poklone. 

- Presretna sam i zahvalna. Nisam ni sanjala da bi netko mogao pronaći moje pismo, a ovo me potaknulo da počnem učiti ruski - rekla je djevojčica. 

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Iskreno odgovorite na 8 pitanja - otkrijte odnos prema životu

POGLEDAJTE VIDEO Ivan Đikić: #ZAJEDNO24SATA:

Pokretanje videa...

01:19
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Dnevni horoskop za četvrtak, 28. ožujka: Jarci će biti uspješni na poslu, a Ribe jako duhovite
PROGNOZA ZA DANAŠNJI DAN

Dnevni horoskop za četvrtak, 28. ožujka: Jarci će biti uspješni na poslu, a Ribe jako duhovite

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 28. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...
KRAJ KORIZME

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...

Veliki četvrtak, Veliki petak i Velika subota čine vazmeno trodnevlje koje započinje u četvrtak, na posljednji dan korizme. To je sjećanje na posljednju Isusovu večeru, na njegovu patnju...
Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama
DREVNA ASTROLOGIJA

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama

Na osnovu datuma rođenja možete saznati koje je vaše egipatsko božanstvo te što drevni egipatski horoskop otkriva o vašim emocijama i karakteru