Obavijesti

Lifestyle

Komentari 5

Nastavimo ih spašavati: Worf, Stig, Megy i Bruno traže dom

Nastavimo ih spašavati: Worf, Stig, Megy i Bruno traže dom

Uskoro planirate nabaviti psa? Onda to učinite tako da udomite jednog od ovih četvero prekasnih pasa iz Skloništa Dumovec koji jedva čekaju dobiti svoj novi dom i brižnog vlasnika

Azil za napuštene životinje, Dumovec, u kolovozu je oborio rekord od udomljenih čak 107 pasa. No u Dumovcu još puno pasa čeka na svoj trajni dom, a ova četiri četveronožna ljubimca posebno trebaju vašu pomoć. 

POGLEDAJTE VIDEO o psu koji pjeva

Pokretanje videa ...

Worf je pas iznimne energije! Veseli trogodišnjak u tipu njemačkog ovčara, uvijek je raspoložen za šetnju i igru. Svako druženje nagrađuje velikim veseljem, a ono koje uključuje lopticu, i obožavanjem. U Dumovec je stigao početkom godine nakon što je pronađen kako luta zagrebačkim ulicama. Svojeg čovjeka još nije pronašao jer nije pas za baš svaki prostor. Idealan bi mu bio život u dvorištu. Tamo će biti pravi čuvar. Druge životinje, posebice mačke, nisu mu mile.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa ...

I Stig traži mnogo aktivnosti i čovjeka koji će ga znati voditi kroz život. Riječ je o psu u tipu nizozemskog ovčara koji je u Sklonište došao prije dva tjedna. Mlad je pas, pa se budućim udomiteljima preporučuje da odmah s njim krenu u školu za odgoj pasa. Jako voli ljude i zadatke koje mu zadaju.

Sklonište Dumovec samo u kolovozu udomilo 107 pasa
Sklonište Dumovec samo u kolovozu udomilo 107 pasa

Megy je desetogodišnja kujica koje se netko riješio na zaista okrutan način. Prije mjesec dana ostavljena je zavezana za ogradu Veterinarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Imala je upalu očiju i bila je puna buha. Buhe su riješene, no oči se svakodnevno vlaže umjetnim suzama.

Budući da je riječ o starijem psu, malo slabije vidi i čuje. Dobro se slaže s drugim psima pa će se sjajno snaći i u domu gdje će imati pseće društvo. Iako je Megy seniorka, kako u Dumovcu nazivaju starije pse, a oni teže pronalaze novi dom, djelatnici Skloništa vjeruju kako će upravo ona proturječiti statistici te da će lako pronaći mekani krevet u kojem će provoditi staračke dane.

Bruno je u Sklonište stigao prije dvije godine zajedno s bratom Tedijem. Brat mu je imao više sreće, pa je ubrzo našao svoj dom, a Bruno još uvijek čeka svoje ljude. Kad je stigao u Sklonište, bio je toliko preplašen da nije htio hodati. Uz pomoć djelatnika i volontera Bruno je postao sasvim drugi pas. Voli laganije šetnje, mirnije okruženje i idealan je pas za ljude koji žive sličnim životnim stilom. Za Brunu bi bilo poželjno da je jedini pas u obitelji.

Pokretanje videa ...