Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Ne bacajte koru od jabuke, već je iskoristiti na mnoštvo načina

Ne bacajte koru od jabuke, već je iskoristiti na mnoštvo načina

Kora od jabuka je bogata vlaknima i odlična je kao dodatak zdravim smoothiejima. Osim toga, dat će im pomalo slatkast okus. Imate li puno kora, stavite ih u zamrzivač i vadite po potrebi

VIDEO

Napravite zdravi čips

Kore od jabuka ostale nakon priprema slastica lako se mogu pretvoriti u ukusan čips. Pomiješajte ih sa malo maslaca pa dodajte mrvicu soli, cimet i šećer. Poslažite ih na masni papir i pecite na 200 stupnjeva oko 12 minuta, dok ne dobiju lijepu rumenu boju.

Kada su gotove ostavite ih da se ohlade i postanu hrskave. Na kraju ih posipajte sa još malo mješavine cimeta i šećera pa poslužite.

POGLEDAJTE VIDEO: Čudesna svojstva jabuke

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pokretanje videa...

01:05

Odlične su kao topli napitak

Stavite ih u kipuću vodu, zajedno sa štapićem cimeta pa malo prokuhajte i procijedite. Dodajte malo meda i dobili ste odličan čaj. Na sličan način radi se i kompot, samo u tom slučaju kuhane kore ne bacate već poslužite zajedno sa tekućinom.

Trik uz koji će bobičasto voće ostati svježe i do dva tjedna
Trik uz koji će bobičasto voće ostati svježe i  do dva tjedna

Ubacite ih u smoothie

Kora od jabuka je bogata vlaknima i odlična je kao dodatak zdravim smoothiejima. Osim toga, dat će im pomalo slatkast okus. Imate li više kora od jabuka nego ih možete iskoristiti, stavite ih u zamrzivač i vadite po potrebi.

Freshly blended fruit smoothies of various colors and tastes

Odlično idu i u salate

Izrežite kore od jabuka na tanke trakice i dodajte ih u sezonsku salatu jer, osim što su zdrave, salati će dati jedan fini okus. Odlično idu uz zelenu salatu, kupus, ciklu...

Puslice s jabukama: Odličan desert za hladne zimske dane
Puslice s jabukama: Odličan desert za hladne zimske dane

Napravite jabučni ocat

U staklenku stavite ostatke jabuka pa prelijte vodom u koju ste stavili šećer. Na litru vode se stavi otprilike trećina šalice šećera. Staklenku prekrijte prozračnim komadom tkanine, učvrstite gumicom i čekajte.

Nakon otprilike tjedan dana tekućina postaje tamnija. Tada je procijedite i vratite u staklenku pa opet prekrijte prozračnom krpicom. Opet ostavite nekih tri do četiri tjedna. Znat ćete da je jabučni ocat gotov kada se pojave mjehurići u tekućini. Jabučni ocat čuvajte na hladnijem mjestu. 

Voće i povrće perite u zdjeli kako voda ne bi tekla uzalud
Voće i povrće perite u zdjeli kako voda ne bi tekla uzalud

Očistite aluminijsko suđe

Stavite kore od jabuka u vodu i prokuhajte - najprije neka provrije pa smanjite temperaturu i kuhajte ih na laganoj vatri još pola sata. Ohladite i tekućinom očistite aluminijsko posuđe. Naime, kiselina iz jabuke uklonit će mrlje s aluminija. 

Punite palačinke njima

Sitno nasjeckajte kore od jabuka, pomiješajte ih sa cimetom i šećerom, dodajte malo soka od limuna pa time punite palačinke. Jabuke će desertu dati okus nalik piti od jabuka. Istu mješavinu možete staviti i u muffine prije pečenja ili poslužiti na svježe napravljenim vaflima, prenosi thekitchn.com.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'
ŠOKANTNO OTKRIĆE

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'

Prema riječima muža, njezina mama ga je 'zavela' kad su imali 18 godina i živjeli u njihovoj kući. Od tada su imali nezaštićene spolne odnose barem jednom mjesečno

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru