Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

NE je riječ koju svatko mora i može upotrebljavati

NE je riječ koju svatko mora i može upotrebljavati
1

Postoji nekoliko različitih, a djelotvornih strategija za pristojno odbijanje stvari koje ne želite. Jako je važno u životu znati reći "ne", kažu stručnjaci

VIDEO

Ljudi prečesto imaju strah od riječi “ne”, ističu psiholozi. Čak i ako im se stvarno nešto neda ili ne žele to napraviti, lakše im je reći ne, nego osjećati da su nekoga razočarali, u njegovim očima ispali čudni, smiješni ili bezobrazni. No riječ “ne” važan je dio života, naglašavaju stručnjaci, napominjući da se život sastoji od izbora, a ne od automatiziranoga kimanja glavom.  Neprestalno odgovaranje samo “da” ili samo “ne” nije izbor. No iskreni odgovor, u skladu s trenutačninm osjećajima i potrebama, neće povrijediti nikoga, a vama će donijeti samo dobro. Pravovremeno je “ne” često puno bolje od nevoljkoga, oklijevajućeg “da”, tvrde psiholozi. A odbijanje uopće ne mora biti izvedeno ružno ili neugodno. Štoviše, postoji nekoliko različitih, razrađenih strategija, koje, prakticira li ih se vjerno i s pažnjom, ostavljaju bolji dojam od tupoga, pokornog stava.

ŽAO MI JE, PROBAO SAM I NE SVIĐA MI SE
Kažete li da ste već imali loša iskustva sa sličnim projektom, zapravo ne odbijate zaduženje. Iznesete li svoja loša iskustva, šef ili kolega mogli bi i sami odustati od zamisli koja baš nije sjajna.

DOBRA IDEJA, NO MOJA SE INTUICIJA NE SLAŽE
Možda je ovo racionalno trenutačno najbolji prijedlog, no vaša se intuicija jednostavno nikako s time ne slaže...Svi vjeruju u intuiciju i osjećaje, pa će vaše odbijanje biti prihvaćeno lakše.

JESI LI SIGURAN DA BI TO MOGLO UPALITI...?
Odlično bi zaobilaženje pristanka zvučalo ovako: “Mislim, zvuči pomalo riskantno... Ne misliš li da bismo trebali probati nešto prihvatljivije, tek toliko da vidimo kako će stvari ići?”.

ALI TI TO TAKO DOBRO RADIŠ, NE KAO JA...
Izvlačenje iz nepoželjne situacije može se izvesti hvaljenjem tuđih vještina i sposobnosti. U takvim se slučajevima često događa da druga strana preuzme inicijativu i cijelu stvar u svoje ruke.

NE, TRENUTAČNO TO NE ŽELIM
U situacijama u kojima ništa drugo ne funkcionira, upotrijebite jednostavno, kristalno jasno “ne”. Iako će vjerojatno iznenaditi drugu stranu, odlučan bi vam stav mogao zaslužiti poštovanje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru