Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
46 komentara

'Ne želim vjerovati liječnicima da moj unučić ima autizam...'

Zabrinuta baka ne vjeruje u dijagnozu liječnika koji su njenog unuka svrstali u kategoriju autizma. Smatra da se ne ponaša kao autistično dijete pa traži drugo mišljenje...

AFP
Foto: AFP
46 komentara

Poštovani Mevludine, 

Ja sam jedna jako sretna, a opet i nesretna baka. Imam tri unuka, dva od sina i jednog od kćerkice. Sin od kćeri nakon cjepiva u 13. mjesecu ima psihofizičkih problema. Liječnici su ga svrstali u kategoriju autizma, ali on po mojoj procjeni nema ponašanje kao autistična dječica. Kći je vrhunska arhitektica, ali dala je otkaz i bavi se isključivo sinom uz defektologe, psihologe i logopede. Maleni ove godine navršava osam godina i mora u školu. Molim vas da mi kažete hoće li uspjeti u osamostaljivanju.

šifra: zabrinuta baka  

Alen Vuković | Autor: Alen Vuković Foto: Alen Vuković

Odgovor:

Vaš unuk ima povremene male ispade i malo zaostaje u motorici, ali ne vidim autizam. Ima osjećaje i pomalo želi da sve bude po njegovom. Vidim da je preživio krizu svijesti, to jest konvulziju kao beba, ali to nije strašno, bitno je da će napredovati. S njim puno trebaju raditi psiholog, logoped i defektolog.

Dreamstime ZABRINUTA BAKA: 'Kći i zet imaju problematičan brak, na djeci vidim posljedice'

Kad vidite da je raspoložen, radite s njim, a kad nije, nemojte ga prisiljavati. Pomalo i lagano, vidim uz trud majke i navedenog stručnog osoblja da će vaš unuk napredovati i biti vrlo prihvaćen. Vidim mu napredak na svim poljima, a najviše u govoru. Javite mi se na telefon za dva mjeseca. Sretno.

Pišite Mevludinu: Pitanja s fotografijom šaljite na Oreškovićeva 3d, 10 000 Zagreb, Život za Mevludina. Mevludina možete i nazvati na 00387/6126-1876. Odgovore čitajte i u magazinu Astral.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message