Lifestyle

Komentari 4

Nekoć je bio beskućnik, a sada zarađuje milijune od tenisica

Nekoć je bio beskućnik, a sada zarađuje milijune od tenisica

Prije nego što je postigao uspjeh sa on-line trgovinom Urban Necessities za prodaju tenisica i street odjeće, suvlasnik branda Jaysse Lopez bio je neko vrijeme beskućnik u Las Vegasu

Prije nego što je postigao uspjeh sa on-line trgovinom Urban Necessities za prodaju tenisica i street odjeće, s dvije trgovine, koja je lani 'okrenula' gotovo 21 milijun dolara od prodaje, vlasnik branda Jaysse Lopez, koji posao vodi zajedno sa suprugom Joanie, bio je beskućnik u Las Vegasu.

POGLEDAJTE VIDEO: 

U međuvremenu je neko vrijeme živio na kauču u kući svog prijatelja te u motelu i prodavao odjeću, kako bi nekako preživio. Uspjeh nije došao preko noći, no kad su se karte posložile, krenulo ga je bez većih problema. 

- Nikad se nismo previše fokusirali na probleme, već više na rješenja, priča Lopez o ranim danima businessa, koji je mnogima koji tek počinju sve samo ne prototip modernog bogataša. On je simbol nade i mogućnosti da se ostvare snovi za mnoge ljude koji žele započeti posao u prodaji. 

- Mislim da je strah od uspjeha ono što zaustavlja ljude u tome da uče i pokušaju nešto napraviti, s tim da ne postoje dvije iste priče o uspjehu, kaže on. Evo kako je njemu uspjelo izgraditi multimilijunski posao i to sa samo 40 dolara. 

Još 2000 bio je beskućnik

Lopez je rođen u New Jerseyu, a 2000. je došao u Las Vegas. Tad je prodavao vodu na LA Stripu (dijelu grada), da bi nekako preživio. 

- Postoji park između Marylanda i Charlestona u kojem sam  živio šest mjeseci, kaže. Kad je vidio kako se ljudi u trgovačkim centrima po nekoliko dana prije nego što su u trgovinu došle nove cipele pripremaju za njihovu kupnju, shvatio je da tu leži prilika. Promatrao je iskusne prodavače i počeo učiti o industriji,te počeo preuzimati male poslove, kako bi učio od preprodavača. 

Tri godine kasnije sreo je Joanie

Do tad je već otišao s ulice i dobio posao u tvrtki koja je prodavala mobilne telefone, koji je ostavio kad se razbolio 2012. godine. U studenome te godine sreo je tadašnju djevojku Joanie Barangan i ubrzo se uselio k njoj i njenim roditeljima.

Dok je tražio novi posao, odlučio je da će se okušati u preprodaji tenisica. 

Već 2013. bilježi prvi profit

Početkom 2013. primijetio je tenisice za koje je pretpostavio da bi mogle ostvariti uspjeh na tržištu. Bile su to tenisice marke Nike, koje su se prodavale pod nazivom Barkley Posite Max Area 72. Uz Joanienu pomoć, Lopez je nabavio 18 pari tenisica koje su planule. Prodao ih je uz 200 dolara profita. Nakon toga počeo je vrlo ozbiljno učiti sve o preprodaji. 

Uskoro je pokrenuo stranicu za prodaju

Uskoro je pokrenuo stranicu za prodaju, koja se zvala Two Js Kicks. Tada je počeo uzimati predbilježbe za super izdanja tenisica i odredio odnose s različitim trgovinama kako bi se dočepao tenisica po maloprodajnoj cijeni i prodavao ih po cijeni od otprilike 60 dolara.

- Nismo nikoga poznavao, ali znao sam da će, ako se potrudim oko toga, kad tad upaliti, kaže Lopez.

Previše robe na skladištu

Oko šest mjeseci nakon što su pokrenuli posao, Lopez i Joanie su se rastali. Preselio je kod prijatelja i počeo voditi vlastiti posao prodaje odjeće da bi nekako preživio. U to je vrijeme imao dosta neprodanih tenisica i jedva je nekako nagovorio stare kupce da im ih pošalje, kako bi ih se riješio. Učinio je to na velikoj rasprodaji tijekom ljeta 2014. godine. 

- Tada sam promijenio praksu i od lika koji izađe i kupuje sve što može, postao sam lik s kojim trgovine surađuju, kaže Lopez. 

Zlatna prilika 

Za vrijeme velike rasprodaje tijekom 2014. Lopez je prodao 400 pari tenisica, a usput je sreo predstavnika Boulevard Malla, koji ga je nagovorio da otvori trgovinu. Dao mu je prostor, u jednom prolazu koji je bio zatvoren dobrih pet godina, uz nekoliko mjeseci besplatne rente. Trgovina je otvorena u rujnu 2014. i posao je krenuo. 

- Na dan kad sam potpisao zakup imao sam 40 dolara na svoje ime. Do 31. prosinca 'okrenuo' sam milijun dolara u prodaji, priča Lopez, a piše Business Insider. 

Two Js Kicks postaju Urban Necessities

U međuvremenu se pomirio sa Joanie i on i supruga zajedno su počeli voditi posao. Često su znali skupljati goste i prodavatelje u konsignacijskoj prodaji po LA Stripu i odvoditi ih u dućan.   

A onda je posao procvjetao

Godinu za godinom, prodaja Urban Necessities  pomalo je rasla, od 4 milijuna dolara u 2015. do 21 milijun, koliko je ostvareno tijekom 2019. godine. Lopez i njegova sadašnja supruga su suvlasnici u poslu, pa se Lopez nada da će uspjeti izgraditi posao vrijedan 500 milijuna dolara. 

Uz tenisice, njegova tvrtka sada prodaje i drugu robu, uključujući street odjeću i opremu, i to u dvije trgovine i putem Interneta. 

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

 

 

 

Najčitaniji članci