Obavijesti

Lifestyle

Komentari 4

Nekoliko minuta osamljivanja može unijeti energiju u vezu

Nekoliko minuta osamljivanja može unijeti energiju u vezu
1

Mnogi zanemare sebe kad se zaljube. Iako je riječ o emociji koja oslobađa, katkad djeluje poput ovisnosti, pa se neki identificiraju s partnerom i sve podrede vezi

VIDEO

Osamljenost je jedan od najtežih osjećaja koji čovjek može iskusiti. O tome da je čovjek, bez obzira na svoju narav, koja može biti introvertirana ili ekstrovertirana, ipak društveno biće, mnogo je toga rečeno. Ali i onaj koji se odlično snalazi u bučnom društvu i uživa u sretnoj vezi može osjetiti poriv da se katkad izdvoji i osami.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:59

Tada ne govorimo o usamljenosti, nego vremenu za sebe i trebali bi ga imati i povučeniji kao i glavni zabavljači u društvu. Ne možete naime biti dobro društvo nikome ako niste sami sebi, a vlastiti je glas, u moru onih koji nas okružuju, katkad najteže čuti i najlakše zanemariti. Dobra “komunikacija sa samim sobom”, osluškivanje svog organizma, osnova su fizičkog i psihičkog zdravlja, kaže dr. Suzanne Degges White, autorica mnogih knjiga s psihološkim predznakom i članaka u časopisu Psychology Today.

U prilog takvim tezama idu i istraživanja koja su pokazala da smo sve manje intuitivni, pa sve češće zaključujemo i odlučujemo vodeći se društvenim konvencijama pa i predrasudama, što se često pokaže pogrešnim.

Seks poza ga otkriva: Odmiče li se nakon seksa, boji se obaveza
Seks poza ga otkriva: Odmiče li se nakon seksa, boji se obaveza

- Vjerovati intuiciji mogu samo ljudi koji osluškuju sebe. Kad ste sami sa svojim mislima - piše Degges White, tada ste i otvoreni za osjećaje koje inače možda potiskujete i iskreni ste prema sebi, što se može dogoditi samo kad si stvorite prostor za takvo iskustvo.

Mnogi zanemare sebe kad se zaljube. Iako je riječ o emociji koja oslobađa i otvara vrata novim emotivnim iskustvima, katkad djeluje poput ovisnosti, pa se neki identificiraju s partnerom i sve podrede vezi. I to je normalno na početku veze, ali bez osiguravanja trenutaka u kojima ćete rezimirati svoje misli i srediti osjećaje koji su vam se nakupili, možete propustiti prigodu da se razvijate dalje.

Thinkstock

Tada se u nutrini mogu početi taložiti frustracije koje u konačnici mogu nagristi i vezu do koje vam je jako stalo. Istraživanja su pokazala da partneri koji si uzmu malo vremena za sebe, uživaju u blagodatima kvalitetnije i dugotrajnije veze.

Je li vaš partner pravi za vas? Riješite kratki test i saznajte
Je li vaš partner pravi za vas? Riješite kratki test i saznajte

- Svi se hrvaju održati ravnotežu u odnosu kad je riječ o povezanosti i razdvojenosti. Priznali to ili ne, svi imaju potrebu biti voljeni i pripadati nekome te biti dijelom neke obitelji i šire društvene zajednice. Ali mi i misaona i emocionalna jedinka, pa jednako tako trebamo njegovati svoju samosvijest i individualnost - ističe Degges White i dodaje da bez toga ne možemo ni drugima dati onoliko koliko bismo mogli.

Najbolji je primjer kako se umjetnici, pisci i slikari, moraju osamiti da bi stvorili svoje djelo. Bez tog osamljivanja nema djela s kojim komuniciraju prema svijetu i koje će ih kasnije povezivati s drugima. Tako je i s odnosima, nesređena osobnost ne može uroditi plodovima dobre veze. Ako ne naučimo slušati sebe, kako ćemo čuti drugoga?

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Pokretanje videa...

13:25
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom
JESTE LI ZNALI?

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom

Za sprej WD-40 manje ili više svi znaju. Pomaže u rješavanju više od 2000 problema, a sada su se mnogi iznenadili kada su otkrili da ta kratica znači 'Water Displacement', a evo što broj 40 predstavlja
Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha
KORISTITE LI GA?

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha

Ako želite da vam perilica odradi i pretpranje, napunite sva tri odjeljka u ladici. U njega isto stavite deterdžent za pranje rublja po izboru, tekući ili onaj u prašku