Lifestyle

Komentari 16

Nemate vremena za kuhanje? Onda je dan idealan za tikvice

Nemate vremena za kuhanje? Onda je dan idealan za tikvice

Tikvice su bogate vitaminima i beta karotenom, a tijelo opskrbljuju i magnezijem i kalijem. Zbog visokog udjela vode, imaju gotovo zanemarivu kalorijsku vrijednost

Tikvice su podatne za pripremanje raznih jela - od krem juha, polpeta, pa do zapečenih "lađica. Mogu se spremati kao glavno jelo, ali ako vam tu ipak nedostaje komad mesa, dobro se slažu i s mesom i s ribom. Idealna su kombinacija s rajčicama i maslinovim uljem, a bogate su vlaknima i vitaminima. 

Obiluju i beta karotenom te vitaminom C, a tijelo opskrbljuju i magnezijem i kalijem. Zbog visokog udjela vode, imaju gotovo zanemarivu kalorijsku vrijednost.

POGLEDAJTE VIDEO:

'Tikvice-lađice' sa šunkom i sirom

Sastojci:

Priprema:

Tikvice narežite po dužini i žlicom ih izdubite. Premažite ih maslinovim uljem i stavite u već nauljenu vatrostalnu posudu. Pecite  30-ak minuta na 220 stupnjeva.

U međuvremenu na maslinovu ulju prodinstajte crveni luk, a potom na komadiće isjeckajte rajčicu, koju ćete po želji začiniti.

Kada je gotovo, dodati kopar, bijeli luk i peršin. Tikvice izvadite pa stavljate sloj punjenja, sloj šunke, sira pa opet sloj punjenja. Zapecite još 15-ak minuta.

GAZE DRUGE DA BI USPJELI: Ovo je najzločestiji horoskopski znak

Najčitaniji članci