Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
16 komentara

Nemate vremena za kuhanje? Onda je dan idealan za tikvice

Tikvice su bogate vitaminima i beta karotenom, a tijelo opskrbljuju i magnezijem i kalijem. Zbog visokog udjela vode, imaju gotovo zanemarivu kalorijsku vrijednost

Foto: Dreamstime
16 komentara

Tikvice su podatne za pripremanje raznih jela - od krem juha, polpeta, pa do zapečenih "lađica. Mogu se spremati kao glavno jelo, ali ako vam tu ipak nedostaje komad mesa, dobro se slažu i s mesom i s ribom. Idealna su kombinacija s rajčicama i maslinovim uljem, a bogate su vlaknima i vitaminima. 

Obiluju i beta karotenom te vitaminom C, a tijelo opskrbljuju i magnezijem i kalijem. Zbog visokog udjela vode, imaju gotovo zanemarivu kalorijsku vrijednost.

POGLEDAJTE VIDEO:

Foto: Dreamstime

'Tikvice-lađice' sa šunkom i sirom

Sastojci:

  • 4 tikvice
  • 1 kg rajčica
  • 1 crveni luk
  • 2 češnja luka
  • 1 žlica šećera
  • 1 žlica kopra
  • 100 g šunke
  • 100 g sira po želji
  • pola vezice peršina
  • maslinovo ulje
  • sol, bosiljak
IZABRALI SMO ZA VAS Veliki test burgera: Pobjednički burger su radili četiri godine

Priprema:

Tikvice narežite po dužini i žlicom ih izdubite. Premažite ih maslinovim uljem i stavite u već nauljenu vatrostalnu posudu. Pecite  30-ak minuta na 220 stupnjeva.

U međuvremenu na maslinovu ulju prodinstajte crveni luk, a potom na komadiće isjeckajte rajčicu, koju ćete po želji začiniti.

Kada je gotovo, dodati kopar, bijeli luk i peršin. Tikvice izvadite pa stavljate sloj punjenja, sloj šunke, sira pa opet sloj punjenja. Zapecite još 15-ak minuta.

GAZE DRUGE DA BI USPJELI: Ovo je najzločestiji horoskopski znak

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message