Obavijesti

Lifestyle

Komentari 67

Nepisana pravila ne vrijede: Na spoju se smije pričati o bivšem

Nepisana pravila ne vrijede: Na spoju se smije pričati o bivšem
1

Prilikom upoznavanja nekog novog treba biti iskren, a igrice u kojima se pravite neosvojivima treba izbjegavati zato što bi partner mogao pomisliti da vas ne zanima

VIDEO

Na prvom spoju treba biti otvoren i vjeran sebi, a najvažnije je slušati instinkt i ne zamarati se starim nepisanim pravilima poput tko će platiti račun i je li inicijativa rezervirana samo za muškarce, savjetuju stručnjaci.

Mit: S odgovorom na SMS poruku treba pričekati

Pravilo da pričekate i po nekoliko sati prije nego li odgovorite na partnerovu SMS poruku ili razgovor više ne vrijedi. U takvoj se je situaciji najbolje opustiti i ponašati kao da razgovarate s prijateljem, a igrice u kojim se pravite da vas je teško osvojiti najbolje je izbjegavati. Vaše poteze potencijalni partner mogao bi protumačiti kao hladne i nezainteresirane. 

Mit: Nemojte spominjati bivšeg partnera

Razgovor o bivšem više nije tabu tema, no ipak ne treba pretjerivati s detaljima, a pikanterije je najbolje zadržati za sebe. Međutim, pričanjem o njemu možete potencijalnom partneru jasno dati do znanja što očekujte u novoj vezi, ali i što ne namjeravate tolerirati. 

Mit: Nemojte pokazivati interes

Nervoza je uobičajena kod upoznavanja nekog novog, pa je ne treba skrivati. Najbolje je otvoreno pokazati svoje strahove, biti iskren i otvoren, to je dobra podloga za uspješnu vezu. Isto vrijedi i za potrebu za nekim. Sasvim je u redu priznati da vam u životu treba netko, to neće umanjiti vašu neovisnost. 

Mit: Uvijek račun dijelite po pola

Iako je pristojno podijeliti račun na dva dijela, muškarci ponekad žele pokazati da znaju brinuti o onima koji vole pa inzistiraju na plaćanju večere. U takvim je slučajevima najbolje popustiti, no osjetite li da se iz spoja neće razviti veza ili smatrate kako potencijali partner očekuje nešto zauzvrat, najbolje je platiti svoj dio računa. 

Mit: On je prvom planu

Iako na prvom spoju treba pokazati interes, nemojte dopustiti da se pretvori u partnerov monolog. Uspješna veza se temelji na jednakosti, pa ako već na početku pokažete da je on centar svega, "kraljevski" tretman će očekivati i u budućnosti. Trudite se da podjednako pričate o vašim i njegovim interesima. 

Mit: Usporite s vezom

Dok je ljubav u pitanju, treba slijediti svoj instinkt. Ako vi osjećate da je to ono pravo, jednostavno se prepustite i pustite da veza ide svojim tokom. Tempo koji odgovara drugima, ne mora nužno odgovarati i vama.   

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 67
VIDEO

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?
MNOGI SU SE IZNENADILI

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?

U 19. stoljeću riječ zahod nije se izgovarala u pristojnom društvu, niti su tjelesne funkcije bile povezivane s korištenjem toaleta. Kratica 'WC' smatrala se prikladnom i dovoljno dalekom od pravog značenja

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično
Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom
JESTE LI ZNALI?

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom

Za sprej WD-40 manje ili više svi znaju. Pomaže u rješavanju više od 2000 problema, a sada su se mnogi iznenadili kada su otkrili da ta kratica znači 'Water Displacement', a evo što broj 40 predstavlja