Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Njega vitaminom C i piling će utjecati na veći volumen usana

Njega vitaminom C i piling  će utjecati na veći volumen usana
1

Od jestivog kolagena preko pilinga do balzama koji vlaže - postoji niz načina kako usne učiniti vizualno većima, a to su neinvanzivni tretmani koje je lako napraviti i kod kuće

VIDEO

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Serum pa krema pa ulje - koji je pravilan redoslijed?

- Kao prvo usne ćete dovesti u red i priuštiti im prvi korak njege laganim pilingom. Napravite svoj kućni piling, primjer su ulja poput kokosovog ili maslinovog, s dodatkom šećera. Piling nanesite malim kružnim pokretima te, ako imate, aplicirajte neku formulu s C vitaminom - predlaže vizažistica Katherine Dorn za Mindbodygreen.

Hidratacija je također osnova za lijepe usne.

- Bez obzira koje proizvode koristili, osnovno je da pijete dovoljno vode, pa će vam i usne biti ljepše i punije volumena. Novije studije ističu kako upravo konzumacija vode jača kožu i čini je debljom - ističe Dorn.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Odlične formule, osim onih s vitaminom C su i serumi s hijaluronskom kiselinom koja podržava zadržavanje vlage u koži usana.

- Hijaluronska navlači vodu na sebe i čuva je u epidermisu, što je kod usana izuzetno vidljivo. Preporuka su i balzami na bazi pčelinjeg voska, naročito u kombinaciji s hijaluronskom kiselinom. Deblji sloj tih sastojaka zaustavit će dehidraciju na više sati i usne će dulje biti meke i ugodne - tumači vizažistica.

I esencijalna ulja su na strani lijepih usana.

- Za usne pune volumena preporuka su formule za usne koje sadrže esencijalno ulje cimeta, kajenskog papra i peperminta, koji su vrlo efektni. Stimuliraju natečeni izgled usana, radi čega one izgledaju veće - tumači liječnica Tess Marshall.

Na usne utječu i dodaci prehrani koji sadrže sastojak poput kolagena te SPF kreme.

- Ne zaboravite zaštitni faktor koji će spriječiti isušivanje usana i smanjenje volumena te ubrzani gubitak kolagena - predlaže kozmetičarka Shawna Jones.

Za privid većeg volumena možete koristiti i make-up, na način da usne obrubite nešto tamnijom nijansom od ruža, dok je u sredini usana nijansa svjetlija. Tamni ruževi usne čine manjima, a svijetli većima. 

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Serum pa krema pa ulje - koji je pravilan redoslijed?

POGLEDAJTE VIDEO s Ivanom Đikićem: #ZAJEDNO24SATA

Pokretanje videa...

00:55
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'
ŠOKANTNO OTKRIĆE

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'

Prema riječima muža, njezina mama ga je 'zavela' kad su imali 18 godina i živjeli u njihovoj kući. Od tada su imali nezaštićene spolne odnose barem jednom mjesečno

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'
'SVE SAM OTKAZALA'

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'

'Dva dana prije vjenčanja, dok sam finalizirala narudžbe za proslavu, na njegovom telefonu naišla sam na pretinac imena 'Sunshine'. Osjećala sam mučninu dok sam ga otvarala'
Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju