Lifestyle

Komentari 0

Njegovo veličanstvo baršun oživio je u modernim krojevima

Njegovo veličanstvo baršun oživio je u modernim krojevima

Tople boje burgundac crvene, šumsko zelene i ponoćno plave otkrivaju nove, moderne krojeve baršunaste odjeće ali i otkrivaju preporođene klasike poput sakoa

Tkanina koja već na sam pogled stvara osjećaj topline jedna je od vodećih trendova ove jeseni i zime. Topli baršun promijenio je lice i ne nosi negativne konotacije koje su ga na neko vrijeme istisnule s modnih pista. Ova kraljevska tkanina doživjela je preobražaj u vidu klasičnih krojeva i elegantnih dugih haljina koje poručuju samo jedno - izrazitu ženstvenost. Njena meka i svilenkasta kvaliteta vještom igrom stilskih gurua pokazala je da je itekako sposobna biti prvi izbor i za dnevni i za noćni outfit. 

Ralph Luaren, Rochas i Alexander Wang moderne krojeve zimskih baršunastih haljina stopili su s ostatkom izgleda i na svojim revijama dame pretvorili u lepršave zimske vile. Klasični krojevi hlača i sakoa vratili su u život kicoški stil, idealan za trendi djevojke koje obožavaju mušku klasiku. Boemski chic također je prisutan, a kreator Zac Posen odlučio se za smjeliju varijantu u jarkim bojama, upotpunjujući kreacije drapiranjem, volanima i lepršavim detaljima. Na sličan način svoje je modele predstavila i Anna Sui. Najprisutnije od boja su crna, ali i burgundac crvena, šumsko zelena i ponoćno plava. 

Jill Stuart svoju viziju baršuna izrazio je kroz rockersko-grungerski stil. Visoke rockerske čizme, široki remen i tople vunene kape prema njegovoj viziji dovoljan su dodatak za postizanje ovog looka. Elegantne haljine do poda prate liniju tijela i nerijetko se pojavljuju u žarkim bojama. Modni dodaci poput šalova, kapa i kratkih ogrtača također su prisutni i mogu podići zimski styling iako ostatak outfita nije u baršunu. No s dužinom ogrtača treba biti oprezan jer mogu ostaviti dojam čarobnjakovog plašta. 


Baršun je sveprisutan i u muškoj modi. D&G, Paul Smith i Tom Ford kreirali su muška odijela, sportske hlače i elegantne jakne. Za sve muškarce koji se žele istaknuti baršun je pravi izbor ove sezone. Bilo da je riječ o prigušenim bojama poput maslinasto zelene ili tamno crvene, u modernim krojevima ovaj muškarac svakako će biti zapamćen.

Najčitaniji članci