Obavijesti

Lifestyle

Komentari 5

Noge manje bole nakon štikli uz pravilne vježbe za listove

Noge manje bole nakon štikli uz pravilne vježbe za listove
1

Priprema za potpetice: Palcem ocrtavajte slova mičući samo stopalo i gležanj te istrenirajte noge za sezonu zabava, a vježbu je najbolje izvoditi s bosim nogama

VIDEO

Kako bi nošenje visokih potpetica bilo što ugodnije i bezbolnije, osobito u blagdansko vrijeme, preporučuju se vježbe istezanja Ahilove tetive i listova prije i poslije nošenja potpetica jer često nošenje izaziva skraćivanje Ahilove tetive.

Oslonite se rukama o zid nogom ispred noge te rukama “gurajte” zid nježno rastežući listove i tetive u stražnjem dijelu stopala. Listove istežite tako što ćete držati oba stopala na podu držeći leđa ravno te gurajući kukove prema zidu dok ne osjetite napetost u pruženoj nozi. A Ahilovu tetivu istežite tako što ćete biti u istom položaju, ali savijati koljeno pružene noge. Radite to 10-30 sekundi ili dok napetost ne popusti. 

Za stopala su osobito dobre i “vježbe abecede” jer učvršćuju gležnjeve i povećavaju pokretljivost. Dovoljno je palcem ocrtavati slova mičući samo stopalo i gležanj.

No najvažnije je ipak da ograničite vrijeme nošenja potpetica, a jako je bitno i da kupite odgovarajuću veličinu. Budući da stopala tijekom dana nateknu, cipele s potpeticom ne preporučuje se kupovati ujutro. 

Nema padanja u potpeticama

Izvodite vježbu bosi - jednom nogom stojte na tlu, a drugu podignite te palcem iscrtavajte slova po zraku. Tako ćete naučiti održavati ravnotežu i ujedno istezati mišiće.

Bez bolova u leđima

Zbog visokih potpetica naginjemo se prema naprijed, pa se kralježnica krivi unatrag i boli donji dio leđa. Zato sjednite kad god možete te se pokušajte držati uspravno.

Uspravno je držanje bitno

Dok stojite na potpeticama, izravnajte ramena, izdužite leđa te težinu ravnomjerno rasporedite na oba stopala. Često stišćite trbušne mišiće koji će istodobno pružati potporu leđima te ih održavati ravnima. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha
KORISTITE LI GA?

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha

Ako želite da vam perilica odradi i pretpranje, napunite sva tri odjeljka u ladici. U njega isto stavite deterdžent za pranje rublja po izboru, tekući ili onaj u prašku
Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste
SLAŽETE SE?

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste

Naravno, svaki horoskopski znak je 'pametan' na svoj način, ali kada je riječ o inteligenciji, duhovitosti i analitičkoj sposobnosti, ovo su horoskopski znakovi koji po mišljenju astrologa imaju najviše prednosti