Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
29 komentara

Noge više ne bole kod nošenja štikli uz sprej koji otupljuje bol

Američki plastični kirurg tvrdi da će žene moći nositi cipele s petom i do 12 cm barem tri sata bez ikakve boli zahvaljujući spreju koji djeluje kao anestetik

Pixsell
Foto: Pixsell
29 komentara

Bol kod nošenja visokih peta postat će prošlost, tvrdi izumitelj novog spreja Heel No Pain (Pete bez boli) i estetski kirurg dr. Randal Haworth iz američke tvrtke Biochemistry. Objašnjava kako se špricanjem spreja po stopalima blokira bol u njima minimalno tri sata, čak i pri nošenju cipela s petom od 12 cm.

Sprej djeluje tako da otupljuje osjet u stopalima, na sličan način kao što to čini injekcija anestetika kod stomatologa, piše Daily Mail.

- Na ideju spreja sam došao slušajući pritužbe žena da ih u štiklama noge toliko bole da ih moraju izuti na zabavama, a kao mjere predostrožnosti stavljaju flastere i vate na stopalo. Heel No Pain je u biti toplinski obrađen analgetik koji prodire u kožu - kaže dr. Haworth.

Sprej je odobrilo američko Udruženje za kontrolu hrane i lijekova, a djeluje 15 minuta nakon primjene. Moći će se naručiti preko web stranice tvrtke te kupiti u specijaliziranim trgovinama po cijeni od 70 kuna po bočici.

Nakon 2 sata i 47 minuta štikle postaju 'noćna mora' za žene

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message