Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Mali vodič kroz rokove trajanja dragih namirnica i preparata

Mali vodič kroz rokove trajanja dragih namirnica i preparata
1

Otvorenu instant kavu trebalo bi potrošiti mjesec dana nakon otvaranja, a kiseli krastavci premda su konzervirani vrijede godinu dana od datuma proizvodnje

VIDEO

Rijetke su namirnice čiji je rok trajanja neograničen, poput meda ili smeđeg šećera, no i za njih vrijedi pravilo odlaganja na hladno i mračno mjesto te čuvanja u ambalaži koja će ih štititi od utjecaja vlage. Pivo koje nije otvoreno treba upotrijebiti u roku od četiri mjeseca, a okus je kvalitetniji ukoliko je čuvan u staklenoj boci i na hladnome mjestu. Sok u boci poput juicea od jabuke ili naranče zatvoren vrijedi osam mjeseci od dana proizvodnje, dok otvoren traje sedam do deset dana.

Kava

Neotvoorena instant kava može trajati dvije godine, dok se otvorena treba potrošiti u roku od mjesec dana. Mljevena turska kava ako je otvorena također se treba upotrijebiti u roku od mjesec dana od otvaranja jer će u protivnom izgubiti okus i jačinu.

Umaci

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kečap se nakon otvaranja preporuča iskoristiti u roku od četiri do šest mjeseci jer će nakon toga početi mijenjati boju iako ga je i dalje relativno sigurno koristiti. Majoneza skladištena u frižideru može se upotrijebiti do dva mjeseca nakon otvaranja. Senf se smije jesti dvije godine nakon otvaranja.

Konzervirane namirnice

Ako se čuvaju na sobnoj temperaturi, otvorene višnje u staklenci trebaju se iskoristiti u roku od dva tjedna, a ukoliko se čuvaju u hladnjaku mogu trajati do šest mjeseci. Neotvorene masline vrijede tri godine, no otvorene samo tri mjeseca. Kiseli krastavci biti će dobri do godine dana nakon proizvodnje. Otvorena tuna treba se pojesti u roku od tri do četiri dana, ali se mora premjestiti iz konzerve.

Kućanske potrepštine

Osvježivač zraka vrijedi dvije godine, alkalne baterije sedam godina, deterdžent za pranje suđa godinu dana, a otvoreni prašak za rublje šest mjeseci. Izbjeljivač treba iskoristiti do šest mjeseci nakon otvaranja.

Proizvodi za njegu i uljepšavanje

Sapun vrijedi od 18 mjeseci do tri godine, losion za tijelo tri godine, a regenerator za kosu dvije godine. Otvoreni dezodorans treba upotrijebiti u roku od godine dana. Parfem vrijedi jednu do dvije godine,a pjena za brijanje dvije godine.

Jeste li znali?

Madrac bi bilo dobro promijeniti svakih osam do deset godina zbog prašine i grinja, a grudnjak bi trebalo mijenjati svaka tri mjeseca ili nakon 40-ak pranja. Pamučne niti od kojih je napravljen rastežu se pa gube funkciju podupiranja grudi.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju
OČARAT ĆE VAS

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju

Jedan od njih je Lav. On zrači samopouzdanjem i unutar i izvan spavaće sobe. Magnetskom karizmom i energijom osvaja partnera razigranim i avanturističkim duhom

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete
LIJEPE BOJE

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete

Izborna večer inspirirala je naše dame u politici da biraju boje, kako bi se istaknule u moru muškaraca koji su birali tamno odijelo i košulju. Donosimo zanimljive modne kombinacije političara
'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'
'SVE SAM OTKAZALA'

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'

'Dva dana prije vjenčanja, dok sam finalizirala narudžbe za proslavu, na njegovom telefonu naišla sam na pretinac imena 'Sunshine'. Osjećala sam mučninu dok sam ga otvarala'