Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Obrve se mijenjaju s godinama: Prilagodite oblik i način njege

Obrve se mijenjaju s godinama: Prilagodite oblik i način njege

Kao i lice, i obrve s godinama idu prema dolje, no ujedno se mijenja i dlaka, neke postaju sijede te počnu stršati. Osim toga, luk se krene ravnati te s vremenom gubi taj karakterističan izvijeni oblik

- Kao i čitavo lice i obrve 'cure' prema dolje, više nisu toliko visoke, pomalo se spuštaju, a nerijetko s vremenom postaju asimetrične - komentirao je stručnjak za obrve Joey Healy iz New Yorka. 

Njega obrva i način održavanja mijenjaju se s godinama, odnosno kako vrijeme prolazi, valja obratiti pažnju na različite stvari.

POGLEDAJTE VIDEO: Ona ih ne čupa

Pokretanje videa ...

Obrve u dvadesetima

- Bitna je prevencija, pazite koliko čupate. Ako možete ostavite svoje obrve na miru. Nemojte pokušati mijenjati prirodni oblik luka - savjetuje Healy.

Trendovi se mijenjaju, no ne treba ih slijepo slijediti. S godinama obrve postaju sve rjeđe, pa ako ih jako čupamo u dvadesetima, do četrdesetih one će biti previše rijetke.

Koristite lagani gel ili puder sjenilo za obrve. Kad je riječ o održavanju, držite se minimalizma.

Obrve u tridesetima

- Vjerojatno ćete se u ovim godinama usredotočiti na gustoću, jer većina žena primjećuje promjene na tom djelu lica - komentira stručnjak.

Još jedna promjena: Dua Lipa isprobala je žarko crvenu kosu
Još jedna promjena: Dua Lipa isprobala je žarko crvenu kosu

Idealno je vrijeme da nabavite neki serum ili njegu s hidratizirajućim sastojcima. U ovim godinama dlaka obrve postaje grublja i lomljiva. Healy savjetuje ricinusovo ulje za bolji rast dlake i njegu.

Obrve u četrdesetima

U toj dobi možda ćete primijetiti lošiju definiciju obrva, postaju rjeđe i različite. No, definirane obrve mogu poboljšati okvir lica, pružiti mu vizualni lifting te pomladiti ga.

- Predlažem olovke za obrve za bolju definiciju, umjesto pudera koji je lakši - veli Healy za mbg.

Zdrav ten u sekundi: Rumenilo u boji osvježavajuće marelice
Zdrav ten u sekundi: Rumenilo u boji osvježavajuće marelice

Predlaže njegu tog područja s formulama koje sadrže vitamin C.

Obrve u pedesetima i kasnije

Luk se ravna, obrve postaju rjeđe, stoga stručnjak predlaže mrvu highlightera na tom području, tik ispod luka. Na taj način obrva djeluje više.

Ako ste primijetili da dlake postaju sijede, možete ih ujednačiti bojom za obrve koje imaju pepeljasti ton, kako na kraju ne biste djelovali umjetno.

Naime, prejake obrve daju dojam strogoće, a idealna boja je ona u skladu s bojom kose, koja se ne ističe previše.