Obavijesti

Lifestyle

Komentari 11

Obuj prave cipele i učini noge duljima, a figuru još vitkijom...

Obuj prave cipele i učini noge duljima, a figuru još vitkijom...
7

Uz tanke remenčiće, detalje i neutralne boje noge izgledaju duže i vretenastije, a sjajan izbor su i trendi platforme jer istodobno daju na visini, a stabilne su

VIDEO

Cipele su jedna od najvećih ženinih strasti, no vrlo je bitno paziti na kvalitetu, ali i na to da oblik i model odgovaraju građi tijela. 

- Što je žena vitkija, to je tanja potpetica bolja. Onima koje imaju tanji gležanj ili list odličan izbor je cipela s remenčićem, a nižim ženama s jačim nogama remenčić će vizualno skratiti noge - kaže stilistica Koraljka Brkušić Momić. 

No dizajner cipela Ivan Ledenko smatra da je “tajna” u debljini remenčića. 

- Za jači tip građe radimo što elegantnije modele s puno tankih remenčića ili s ukrasima na vrhu cipele pomoću kojih se prekrije širina noge. Tankim nogama odgovaraju deblji remenčići kako bi noga izgledala vizualno ljepše - ističe. Visoke žene sportske građe trebale bi izbjegavati niske cipele jer će si tako dodati nekoliko kilograma, a najbolje im pristaju visoke cipele, ali i platforme. Kada je o bojama riječ, stilistica kaže da su jarke cipele idealne za vretenaste noge i igra bojama je više nego dobrodošla. No za jači list i gležanj, ističe, najbolja je klasična salonka neutralnih boja koja će izdužiti nogu. 

Ipak, Ivan dodaje da detalji u boji unose optičku varku i vizualno smanjuju stopalo te savjetuje kombinaciju dviju boja. Imate li oblik jabuke (ramena i prsa jači od donjeg dijela), Koraljka predlaže da više pokušate usmjeriti pozornost na noge i cipele. Odličan izbor su gladijatorice, i to u otkačenim bojama.

- Cipele koje privlače pozornost na noge najidealnije su za visoke i mršave djevojke. Čizme su savršene za svaku građu i više-manje svima stoje, osim izrazito niskim i jačim ženama. Za njih je najbolji odabir čizama koje dosežu ispod koljena jer ih takvi modeli neće dodatno vizualno skratiti - savjetuje stilistica. 

Za niske i jače žene, posebice kod čizama, odličan izbor je platforma jer daje visinu, ali i stabilnost te ne napreže stopalo. Stoga Ivan predlaže kombinaciju peta i platforma jer one najbolje izgledaju na svakoj građi. 

- Kad imate platformu od, npr. dva cm, automatski dobivate i na peti dva cm pa noga izgleda puno tanje i ljepše, a niste digli potpeticu u visinu - kaže. Prema njegovim iskustvima, maksimalna visina potpetice u kojoj se bez problema može izdržati i po nekoliko sati je devet cm.

Kakav tip tijela, takva i cipela 

Visoke žene nikako se ne bi trebale odreći visokih potpetica, a za žene jače građe idealne su salonke u dvije kombinacije boja.

Pametna kupnja 

Kad stavite cipelu na ravnu površinu, mora se vidjeti da potpetica “sjedi” ravno ispod cipele, a da naprijed, pri vrhu cipele, ima dovoljno prostora gdje može proći olovka, kaže Ledenko.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Super trik kako ukloniti korov - jednostavan i prirodan recept
POMAŽE

Super trik kako ukloniti korov - jednostavan i prirodan recept

Ovaj trik pomaže kod korova koji izbija između pločica u dvorištu, ali i onog koji vam raste po vrtu. Kako se radi o prirodnom pripravku, postupak je potrebno ponoviti nekoliko puta

Dnevni horoskop za utorak 23. travnja: Biku će pasati samoća, a Vage dobiti radosnu vijest
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za utorak 23. travnja: Biku će pasati samoća, a Vage dobiti radosnu vijest

Pročitajte dnevni horoskop za utorak 23. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
Recept za domaći pelinkovac
PRIPREMA JE JEDNOSTAVNA

Recept za domaći pelinkovac

Tri žlice listova pelina i cvjetnih vrhova dobro usitnite i stavite u staklenu bocu. Prelijte jednom litrom crnog ili bijelog vina te umiješajte od 150 do 200 grama meda i dobro zatvorite