Obavijesti

Lifestyle

Komentari 2

Ocat se ne može pokvariti, čisti sve i uklanja bakterije

Ocat se ne može pokvariti, čisti sve i  uklanja bakterije
3

Za ribanje posuđa pomiješajte jednaku količinu soli i brašna te dodajte tek toliko octa da biste dobili pastu. Pastom izribajte posuđe i isperite ga

VIDEO

Osim što je nezamjenjiv u kuhinji, ocat je i savršeno sredstvo za čišćenje jer ne sadrži štetne kemikalije, a djeluje kao dezinfekcijsko sredstvo. Kupite li veliko pakovanje octa, nećete pogriješiti jer se ocat ne može pokvariti. Čak i ako se malo zamuti, svejedno je upotrebljiv. Octena kiselina iz octa ubija i opake bakterije kao što su salmonela i E. coli pa je nerazrijeđenim alkoholnim octom dobro prebrisati daske za rezanje i druge kuhinjske površine. Njime možete očistiti i teško dostupna mjesta poput rešetki grijalica, ventilatora i klima-uređaja. Dovoljno je umočiti staru četkicu za zube u alkoholni ocat i izribati. Na isti način možete očistiti i fuge između keramičkih pločica. Spužvom namočenom u ocat možete skinuti i dječje crteže sa zidova. Kamenac s glave tuša možete očistiti tako da vrećicu do polovice napunite alkohonim octom i tako ostavite sat vremena. U međuvremenu octom možete dotjerati kupaonicu. Izlijte malo nerazrijeđenog octa na mekanu krpu i njome prebrišite kromirane slavine, držače za ručnike, kupaonička zrcala, kvake i sl. Sve će blistati od čistoće.

Za ribanje posuđa pomiješajte jednaku količinu soli i brašna te dodajte tek toliko octa da biste dobili pastu. Pastom izribajte unutrašnjost i vanjski dio posuđa, potom ga isperite toplom vodom.

Prije no što u vazu stavite cvijeće, u vodu umiješajte dvije žlice jabučnog octa i dvije žlice šećera. Da bi cvijeće što dulje trajalo, mijenjajte vodu svakih nekoliko dana te svaki put dodajte ocat i šećer.

Ako želite naučiti mačke da ne ulaze u sobu ili da ne oštre nokte na naslonjaču, na ulazu u sobu, oko namještaja i po njemu, poprskajte malo nerazrijeđenoga, destiliranoga, bijelog octa. Mačke ne vole miris octa pa će izbjegavati njime obilježena mjesta.

Ostane li zimi na cipelama trag od soli za posipanje ceste, što prije ih obrišite krpom namočenom u alkoholni ocat. Masne mrlje s antilopa nježno iščetkajte mekanom četkicom umočenom u bijeli ocat. Ostavite da se osuši pa očetkajte.

Skupljene vunene veste obično se ponovno mogu rastegnuti na normalnu veličinu ili se mogu oblikovati ako ih 25 minuta prokuhate u otopini octa i vode u omjeru 1:2. Odjevni predmet rastegnite i oblikujte pa ostavite da se osuši na zraku.

Zaleđivanje automobilskih stakala zimi možete izbjeći tako da pošpricate prozore otopinom tri dijela alkoholnog octa i dijela vode. Ovaj premaz izdržat će nekoliko tjedana. Prljave brisače možete očistiti krpom namočenom u alkoholni ocat.

Da biste očistili bijele krugove koje na drvenim plohama ostavljaju mokre čaše, pomiješajte jednaku količinu alkoholnog octa i maslinova ulja. Mrlje trljajte krpom u smjeru pružanja vlakana drveta, a zatim pobrišite mekanom krpom.

Korov među pukotinama na vrtnoj stazi ili uz rubove terase možete ukloniti bez otrovnih sredstava. Samo ga dobro poprskajte nerazrijeđenim jabučnim ili alkoholnim octom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?
MNOGI SU SE IZNENADILI

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?

U 19. stoljeću riječ zahod nije se izgovarala u pristojnom društvu, niti su tjelesne funkcije bile povezivane s korištenjem toaleta. Kratica 'WC' smatrala se prikladnom i dovoljno dalekom od pravog značenja

Ružičasti Mjesec utjecat će na svaki znak Zodijaka - kod jednih na financije, drugih na ljubav...
SAZNAJTE ŠTO VAS ČEKA

Ružičasti Mjesec utjecat će na svaki znak Zodijaka - kod jednih na financije, drugih na ljubav...

Škorpionom vlada Pluton, planet koji upravlja i uništenjem i transformacijom, tako da ovaj Mjesec naglašava potrebu za suočavanjem s tim skrivenim problemima, kaže astrologinja Rose Smith
Ovo je Gunther, najbogatiji pas na svijetu. I želi doći u Zagreb...
ZVIJEZDA NETFLIXOVE SERIJE

Ovo je Gunther, najbogatiji pas na svijetu. I želi doći u Zagreb...

Njemački ovčar Gunther VI. zvijezda serije 'Gunther's Millions', navodno je naslijedio bogatstvo od 65 milijuna dolara. Priča o tim milijunima puna je kontroverzi, ali je nedvojbeno da je pas planirao put u Zagreb...