Lifestyle

Komentari 5

Očistite radijator kako treba: Riješite se nakupljene prašine i paučine uz par dobrih trikova

Očistite radijator kako treba: Riješite se nakupljene prašine i paučine uz par dobrih trikova

Detaljno čišćenje radijatora definitivno je 'zaboravljeno' područje kojemu treba ozbiljno pristupiti. Pogledajte kako lako rastaviti rešetke, očistiti ih i ponovno namontirati na mjesto

Doći do prašine koja se nakuplja ispod rešetke uvijek je neugodno, ali srećom, jedan korisnik TikToka je objavio detaljan video u kojem objašanjava kako lako skinuti rešetke i sve očistiti. 

POGLEDAJTE VIDEO: Četka za WC 

Korisnik TikToka @kingoftheclean, poznat po dijeljenju savjeta i trikova za čišćenje, otkrio je da se gornji i bočni dio radijatora zapravo mogu lako rastaviti. A to omogućuje lakši pristup inače teško pristupačnim dijelova radijatora u kojima sigurno ima nataložene prašine i razne prljavštine. 

Pomoću odvijača odstranjuje jednu bočnu stranu s radijatora, prije nego što je podigao gornji dio kako bi otkrio koliko se prašine i prljavštine ispod skriva.

Za čišćenje koristi univerzalni proizvod za čišćenje koji sadrži sodu bikarbonu. Njime prska sve rešetke prije nego što spužvom oriba prljavštinu s njih.

Zatim s mokrom spužvicom pere ostatak radijatora, prije nego što vrati rubne dijelove radijatora na mjesto.

Video je pregledan gotovo 10 tisuća puta.

- Fenomenalno! Definitivno ovo moram isprobati sa svojim radijatorima - jedan je od komenara. 

Drugi korisnik TikTOka, s kojim su se mnogi i složili, pitao se kako on ne zna da se radijator može tako lako rastaviti.