Obavijesti

Lifestyle

Komentari 9

Od ljetnog penisa do natečenih gležnjeva: Što nam vrućina radi

Od ljetnog penisa do natečenih gležnjeva: Što nam vrućina radi

Širenje krvnih žila, znojenje i gubitak tekućine imaju velik utjecaj na naš organizam, a ljetno doba svakako ima neke neugodne fizičke nuspojave. Evo što se događa s tijelom tada, ali i kako si možete pomoći

VIDEO

Znojite li se ovih dana više nego obično? Niste jedini,  jer visoke ljetne temperature i sparina uzrokuju poprilično neugodne pojave na tijelu. Meteorolozi najavljuju nastavak toplinskog vala i nakon vikenda, a stručnjaci za The Sun objašnjavaju koje fizičke promjene to može izazvati.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Ljetni penis 02:06

1. Ljetni penis

Ako vam zvuči kao zafrkancija, vjerujte da nije - već stvarno stanje. Kao što hladnoća na penis djeluje tako da ga smanjuje, bilo da se radi o izloženosti hladnoj vodi ili hladnom zraku, tako i ljetna vrućina djeluje na njegovo povećanje. Tu pojavu neki nazivaju "ljetnim penisom".

S time se slaže i američki urolog dr. Dudley Danoff, autor knjige "The Ultimate Guide to Male Sexual Health".

Dubrovnik: Plaža Banje svakim danom sve je punija

- Visoke temperature doprinose širenju krvnih žila pa tako i širenju samog penisa. Postoji dobar razlog zašto parovi na medeni mjesec odlaze u toplije krajeve, a ne na Sjeverni pol - pojasnio je.

- Da ne bi bilo zabune, penis ljeti ne poraste, već se samo krvne žile u njemu mrvicu rašire, jer se tako tijelo bori s vrućinom. I to vam neće doprinijeti boljem performansu u krevetu, jer kada se radi o erekciji, spolovilo je tada rastegnuto maksimalno - pojasnila je dr. Sarah Jarvis, liječnica i klinička direktorica portala Patient.info.

Dodala je da se krvne žile u penisu na vrućini rašire, kao što se šire i tijekom seksualnog uzbuđenja, samo u manjem omjeru. Uz to, spolovilo na vrućini može izgledati blago ružičaste boje zbog sve te dodatne krvi na njegovoj površini.

Može li se penis povećati? 8 je načina, ali nijedan nije bez boli
Može li se penis povećati? 8 je načina, ali nijedan nije bez boli

2. Natečeni gležnjevi

Neugodna nuspojava zagrijavanja tijela je i oticanje, što gležnjevi koji nose cijelo tijelo najviše 'osjete'. Kad smo vrući, naše se krvne žile šire kako bi krv mogla teći bliže površini kože.

To je način na koji naše tijelo hladi krv. Ali, naravno, ako se naše krvne žile šire, to čine i druga područja tijela.

Budući da vam gležnjevi i stopala cijeli dan podupiru vašu težinu i imaju vrlo malo masnoće i mišića između kože i krvnih žila, možete primijetiti kako bubre. Toplina također uzrokuje da naše tijelo pokušava zadržati što više tekućine kako bi spriječilo dehidraciju. Zadržavanje tekućine je vidljivije u obično mršavim područjima poput gležnja.

3. Trljanje bedara

Trljanje bedara nije problem sam po sebi nego to što s tim dolazi i svrbež, crvenilo, a u ekstremnim slučajevima čak i žuljevi. Trenje bedara možeš iskusiti bez obzira na veličinu svog tijela, a može se dogoditi svakome čija se bedra dodiruju.

Zapravo, to nije samo problem unutarnjeg dijela bedara - može se dogoditi i s rukama i oko linije grudnjaka. Odnosno, može se dogoditi na bilo kojem dijelu tijela gdje se stvori kombinacija vlage i trenja kože na kožu.

Close up unhappy woman looking at acne spots in mirror

4. Ekcem

Vruće vrijeme može pogoršati ekcem, jer toplina može isušiti kožu i uzrokovati da se stanje još više upali. Ekcem je stanje koje uzrokuje suhu kožu i oštećenu kožnu barijeru, što znači da koža gubi vlagu lakše nego zdrava koža i sklonija je iritacijama.

Znojenje također može pogoršati ekcem, jer natrij u znoju uzrokuje nadraženu kožu. Pokušajte nositi komotne, prozračne tkanine kako biste ostali hladni, i redovito koristite emolijente kako biste spriječili da se koža previše isuši.

Svilene jastučnice bolje su za zdravlje kože, a štite i vašu kosu
Svilene jastučnice bolje su za zdravlje kože, a štite i vašu kosu

5. Znojenje

Ne možete izbjeći činjenicu da ćete se znojiti kad je vruće, jer je to način na koji vaše tijelo regulira temperaturu.

Znojenje ima važnu zdravstvenu ulogu jer pomaže da se ohladimo. Usprkos onome što mislite, znoj zapravo ne smrdi - tek kada se pomiješa s bakterijama na našoj koži, počne ispuštati neugodan miris. Lijeka nema, osim redovitog pranja, mijenjanja odjeće i nošenja dezodoransa.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak
NJEMU JE UPALILO... SEDAM PUTA!

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak

Ove ideje i savjete su pobjednici koristili prije, a smatraju ih korisnima u lovu na dobitak. Nipošto nisu jamstvo za osvajanje nagrade, ali mogu povećati šanse za dobitak

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam
Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje