Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Od sto poteza četkom kosa vam neće biti sjajnija

Od sto poteza četkom kosa vam neće biti sjajnija
4

Ne vjerujte mitovima. Sijede vlasi mogu se bezbrižno čupati, suhom tipu kože ne prijete bore, a vrtoglavo visoke pete ipak vam mogu naštetiti

VIDEO

Izbjegavate čokoladu jer možete dobiti akne, uvriježen je mit, no osim ako niste alergični na kakao, neće izazvati akne niti ikakve promjene na koži. Baš kao što hladna voda i maske za lice neće trajno smanjiti pore. Zategnut će lice i pore će se manje vidjeti, ali samo privremeno. Imate li suhu kožu, a strahujete od bora, ne brinite se. Njih uzrokuju prehrana, sunce, šminka i drugi čimbenici, ali ne i tip kože. Mitovi nisu zaobišli niti kosu. Od sto poteza četkom prije spavanja kosa vam neće postati sjajnija i zdravija. Upravo suprotno. Pretjerano češljanje isušuje kosu, uzrokuje elektricitet, uništava vrhove ali i korijen kose, pa četkajte kosu tek onoliko koliko je potrebno da je raščešljate.
No zato možete bezbrižno čupati sijede. Iako je uvriježeno mišljenje kako će izrasti deset novih za svaku sijedu koju iščupate, uklanjanje dlake iz korijena ne utječe na obližnje folikule, kao što godišnja doba ne mijenaju brzinu rasta kose. Jedino brada “odlazi na zimski san” pa će se muškarci morati češće brijati ljeti. Ipak, na rast brade više utječe testosteron nego vrijeme.

VISOKE PETE PROŠIRUJU VENE
Točno. Pritisak koji se stvara stajanjem u vrtoglavo visokim petama može uzrokovati proširene vene. Ako se ne možete odreći potpetica, pokušajte svakog sata sjesti, skinuti cipele i razgibati stopalo.

OD PIVA JE KOSA GUŠĆA
Točno. Nakon što ste temeljito oprali kosu, isperite je pivom i do sljedećeg pranja kosa će vam biti gušća jer pivo pozitivno djeluje na sjaj i volumen kose. Kako biste uklonili neugodan miris, stavite regenerator.

TAMNI LAK ČINI NOKTE ŽUTIMA
Točno. Ako nokte dulje vrijeme lakirate tamnim lakom, nokti na rukama i nogama će požutjeti zato što lak ostavlja mrlje na njima. No ne brinite se, to nije štetno i možete ponovno nanijeti novi sloj laka. Da biste smanjili mrlje, kao podlogu rabite bezbojni lak.

OD BRIJANJA DLAKE RASTU BRŽE I GUŠĆE
Netočno. Brijanjem nogu te ostalih dijelova tijela dlake neće izrasti deblje i tamnije. Brijući se, odstranjujete dlake iznad kože, a ne čupate ih iz korijena. Možda se čini debljom i tamnijom kada izraste zato što su deblje pri korijenu, ali su točno jednake debljine i boje kao i dlake koje ste uklonili.

ZUBNA PASTA POMAŽE PROTIV AKNI
Točno. Pokazalo se kako sastojci iz zubne paste ublažavaju akne i uklanjaju ih. Pasta koja sadrži mentol i druke aktivne sastojke uklanja nečistoće te isušuje prištiće. No pripazite i nanosite je u malim količinama. U pastama se nalaze i teže kemikalije, koje nekima mogu isušiti i iziritirati kožu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom
JESTE LI ZNALI?

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom

Za sprej WD-40 manje ili više svi znaju. Pomaže u rješavanju više od 2000 problema, a sada su se mnogi iznenadili kada su otkrili da ta kratica znači 'Water Displacement', a evo što broj 40 predstavlja
Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha
KORISTITE LI GA?

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha

Ako želite da vam perilica odradi i pretpranje, napunite sva tri odjeljka u ladici. U njega isto stavite deterdžent za pranje rublja po izboru, tekući ili onaj u prašku