Lifestyle

Komentari 0

Odlična ideja za male prostore: Vinski podrum ugradio u stube

Odlična ideja za male prostore: Vinski podrum ugradio u stube

Graditelj koji se inače bavi rekonstrukcijom zgrada povijesne i kulturne baštine ne voli 'mrtve' prostore u stanovima, pa je u vlastitoj kući vinski podrum smjestio u ladice u stubama

Zanima vas ova tema? Pročitajte onda i ovaj članak: Savršen dom za psića: Ispod stepenica joj napravila sobicu 

Jedna obitelj postala je ponosni vlasnik vinskog podruma sa 156 uredno smještenih boca vrijednog vina, smještenih unutar - stepenica. Australac Murray Berrill koji se bavi gradnjom, došao je na ideju da omiljena vina smjesti ispod stuba, kako bi dobio vinski 'podrum' u kojem je vino na sigurnom, a lako mu je dostupno.

Murray, koji živi u Bendigou, inače je specijalizirao obnovu kulturne i povijesne baštine i privukao je pažnju svojim radom. Na Facebooku je objavio priču o izradi podruma, kroz nekoliko fotografija od ideje do konačne izvedbe. Njegovi postovi izazvali su veliki broj oduševljenih komentara. 

Mnogi su komentirali kako je riječ o genijalnoj ideji, a jedan od komentatora napisao je: 'O, Bože, moram odmah obnoviti  stepenice u svojoj kući'. 

U razgovoru za MailOnline 58-godišnji Murray objasnio je da je podrum u stepenicama trebalo dobro izolirati te da ima ugrađen termometar za mjerenje temperature.

- Mrzim 'mrtve', neiskorištene  prostore prilikom obnove kuće. Stoga smo mislili vino staviti u ladice na stubištu, a ne iza njega. Ladice su široke i vrlo čvrste. Stajale su oko 500 dolara (oko 3470 kuna), ali smo morali biti sigurni da će se boce dobro uklopiti te da je dizajn koji sam osmislio dovoljno čvrst da izdrži hod po njima - objašnjava ovaj spretni graditelj. 

Zanima vas ova tema? Pročitajte onda i ovaj članak: Mitovi o vinima: Što starije - to bolje, crna vina su zdravija...

 

Najčitaniji članci