Obavijesti

Lifestyle

Komentari 10

Oduševite goste maštovitim serviranjem na drvenoj dasci

Razmišljajte o drvenoj podlozi kao o mreži i popunjavajte svaki njezin dio određenom hranom imajući u vidu okuse i boje koji se slažu da bi to izgledalo kao umjetničko djelo

Ovakvo serviranje hrane na drvenim daskama neki čak nazivaju 'hibridom zabave, hrane, umjetnosti i poklona', a poslužiti vam može kao predjelo, ali i kao mali zalogajčići tijekom neformalnog druženja ili možda originalni dar kada nekom idete u posjetu.

Ključ takvog serviranja je raznolikost i briga o tome koji okusi se nadopunjavaju, poput, recimo, grožđa i sira. Ne postoji zapravo pravilan i pogrešan način, već je sve na onome što volite ili možda već imate u kuhinji.

Svijet na tanjuru nudi od crne slavonske svinje do momosa
Svijet na tanjuru nudi od crne slavonske svinje do momosa

Razmišljajte o drvenoj podlozi kao o mreži i popunjavajte svaki njezin dio određenom hranom imajući u vidu okuse i boje koji se slažu da bi to izgledalo kao umjetničko djelo. Pazite i na različite teksture hrane.

Tu i tamo stavite i pokoju posudicu s umakom, nekoliko vrsti krekera, par vrsti sira (mekših i tvrđih), nekoliko vrsti narezaka, voće, povrće, komadiće kruha itd. Najbolje vam je sa aranžiranjem krenuti od sredine. Na kraju na sve stavite grančicu, dvije ružmarina. Na ovakve drvene plate možete poslužiti i više vrsti voća sa posudicama u kojima su tekuća čokolada ili med ili slatkiše, kolače...

Ukoliko vam dolazi više ljudi, uzmite nekoliko drvenih podloga i na svakoj posložite nešto drugo. Uz njih na stol stavite crno i bijelo vino, možda pokoju pivu, sok i zabava može početi.

Namirnice koje više naprave za ljepotu kože od skupih krema
Namirnice koje više naprave za ljepotu kože od skupih krema

Kao podloga vam mogu poslužiti velike drvene daske, one namijenjene rezanju namirnica, a možete razmisliti o posebnom dizajnu i naručiti kod stolara nekoliko jedinstvenih komada. Naravno, ako ste vješti s rukama, možete ih pokušati i sami izraditi. Ponekad su takve drvene podloge za serviranje prilično velike i izgledaju impresivno kada se napune deliocijama.

Nekoliko ideja kako hranom aranžirati drvenu dasku i oduševiti:

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.