Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Ojačajte mišiće uz ova 4 savjeta

Ojačajte mišiće uz ova 4 savjeta
1

Uz skidanje kilograma, jedan od najčešćih ciljeva vježbanja je izgradnja i održavanje mišića. Ovo su glavni savjeti koji pomažu u tome, za koje možda niste ni znali koliko su važni

VIDEO

Hranite se pravilno 

Svi znaju da su proteini važan dio procesa izgradnje mišića. No trebaju vam različite količine proteina, ovisno o tome gradite li mišiće, ili ih 'samo' održavate, kada udio proteina u prehrani može biti manji.

POGLEDAJTE VIDEO: Evo vježbi u kojima otpor tijela pomaže izgradnji mišića

Pokretanje videa...

Marijana Pašalić: Vježbe za kod kuće 00:19

To, naravno, nije jedina hrana koja je mišićima potrebna. Trebaju vam i ugljikohidrati i masti. Cjelovite žitarice, voće i povrće važni su izvori glikogena, što je 'hrana' koja napaja naše mišiće, pa ih treba uvrstiti u prehranu. I masti zdrave za srce, poput avokada, lososa i maslinovog ulja, također moraju biti na meniju.

shutterstock

Izaberite prave vježbe

Vaš će trening djelomično biti prilagođen genetici i spolu, a dobro je držati se i rutine vježbanja. Da biste izgradili mišiće, priključite se grupama gdje se vježbaju vježbe snage, ili potražite upute za takve vježbe na internetu.

To mogu biti vježbe s utezima, ili vježbe u kojima koristite samo tjelesnu težinu kao otpor. Možete koristiti elastične trake za postizanje otpora i slično. Svakako uključite i neki oblik kardiovaskularnih aktivnosti, jer su takve vježbe važne za cjelokupno zdravlje. Postoje istraživanja koja ukazuju na to da također doprinose rastu mišića. 

Ne zaboravite na odmor

Odmor je jednako važan za rast mišića kao i hodanje ili trčanje, odnosno rad s utezima. Ako svom tijelu ne date priliku da se odmori, ono ne može 'popraviti' mišiće na kojima ste radili. Imajte na umu da se nakon svakog treninga trebate istegnuti te da se nakon toga treba odmoriti - kada to izostane, vrlo su česte ozljede mišića.

Probajte neke dodatke prehrani

Većina ljudi je čula za proteinske shakeove i praške. Možete ih uključiti u prehranu kad počnete raditi na mišićima.

No s vremenom, to neće biti dovoljno. Naime, kako starimo, niža razina hormona (testosteron i estrogen) uzrokuje smanjenje mišića, pa ih je tada korisno uzimati. No, svakako se posavjetujte sa stručnjakom, piše portal Allwomenstalk.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?
MNOGI SU SE IZNENADILI

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?

U 19. stoljeću riječ zahod nije se izgovarala u pristojnom društvu, niti su tjelesne funkcije bile povezivane s korištenjem toaleta. Kratica 'WC' smatrala se prikladnom i dovoljno dalekom od pravog značenja

Ovo je Gunther, najbogatiji pas na svijetu. I želi doći u Zagreb...
ZVIJEZDA NETFLIXOVE SERIJE

Ovo je Gunther, najbogatiji pas na svijetu. I želi doći u Zagreb...

Njemački ovčar Gunther VI. zvijezda serije 'Gunther's Millions', navodno je naslijedio bogatstvo od 65 milijuna dolara. Priča o tim milijunima puna je kontroverzi, ali je nedvojbeno da je pas planirao put u Zagreb...
Ružičasti Mjesec utjecat će na svaki znak Zodijaka - kod jednih na financije, drugih na ljubav...
SAZNAJTE ŠTO VAS ČEKA

Ružičasti Mjesec utjecat će na svaki znak Zodijaka - kod jednih na financije, drugih na ljubav...

Škorpionom vlada Pluton, planet koji upravlja i uništenjem i transformacijom, tako da ovaj Mjesec naglašava potrebu za suočavanjem s tim skrivenim problemima, kaže astrologinja Rose Smith