Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Okviri lica - obrve: Saznajte što najbolje odgovara vašem licu

Okviri lica - obrve: Saznajte što najbolje odgovara vašem licu
16

Prirodni look najbolje pristaje plavušama, glamurozni oblik obrva kakav ima Megan Fox pristaje svakom obliku lica, a "Audrey tip" otvara lice žena sa širom čeljusti

VIDEO

Slavne zvijezde poput Mirande Kerr, Rooney Mare i Natalie Portman imaju oblik obrva koji podsjeća na ravne, gotovo grafičke linije kakve je nosila Audrey Hepburn. Obrve su savršeno oblikovane u ravnu liniju s minimalnim lukom, a vanjski rub je oštar. Obrve kakve je imala Audrey najbolje odgovaraju brinetama s izraženim crtama lica i s prirodnim horizontalnim oblikom obrva. No ovaj izgled neće biti moguće postići ako je prirodni luk obrva visok. 

Kako biste postigli "Audrey look" voskom odstranite dio dlačica kod mosta nosa, a ostatak oblikujte u ravnu liniju. Sitne praznine možete popunite olovkom za obrve. Ako imate širu čeljust, ovaj će vam tip obrva otvoriti lice. 

Prirodni look

Žene koje žele izgledati kao da nisu puno vremena uložile u svoj izgled, ne mijenjaju previše prirodni luk obrva, ističe guru za obrve Vaishaly za Daily Mail. Upravo to najbolje dočaravaju glumice Gwyneth Paltrow, Jennifer Aniston i Sarah Jessica Parker koje ih gotovo ni ne mijenjaju. Ovakav izgled najbolje odgovara prirodnim plavušama, a najbitnije je redovito ga održavati. Prirodni luk nemojte dirati već samo uklonite suvišne dlake, savjetuje.

Svakih nekoliko tjedana napravite makeover obrva. Najprije obrve počešljajte u smjeru očiju i podrežite sve što prelazi liniju, a nakon toga ih vratite na mjesto i podrežite sve što prelazi gornji rub obrva, ističe Shavata Sing koja uređuje obrve Kelly Brook. Žene s tamnim obrvama imaju većih problema s dlačicama koje rastu izvan luka obrve jer se jače vide nego kod plavuša. 

Glamurozni luk

Najkopiraniji izgled obrva je onaj koji imaju Angelina Jolie, Kim Kardashian i Megan Fox zbog kojeg uvijek izgledate dotjerano, objašnjava Vaishaly. 

Ovaj look odgovara svim oblicima lica i svim generacijama. Obrve su srednje debljine, a luk je blag pa odlično otvara lice, dodaje. 

S čupanjem dlačica krenite od najdebljeg dijela obrva koji se nalazi kod mosta nosa kako biste postigli ravnomjernu liniju. Uvijek počnite na istom mjestu sve dok ne postignete željenu debljinu. Obrve naglasite olovkom u boji koja odgovara vašoj kosi, no nemojte zaboraviti da ovakav look iziskuje puno truda, objašnjava Vaishaly. 

Tamno obojene obrve

Novi trend u izgledu obrva pokrenula je Kate Middleton. Tamno obojene obrve na bijeloj puti podižu i naglašavaju jagodice, ističe Vanita Parti iz britanskog kozmetičkog salona Blink Brow Bars. Ako ne nosite jak makeup ili vam je kosa platinasta, tamne će obrve naglasiti i zaokružiti vaše lice, dodaje. 

Guste obrve

Jedan od najtraženijih modnih trendova svakako su guste i neuredne obrve, koje se mogu vidjeti na modnim pistama, a nose ih i mnoge žene poput Pippe Middleton i Lily Collins. 

Iako djeluju neuredno i ovaj look treba održavati, i to posebnim tretmanima čupanja dlačica iz središnjeg dijela obrva. Nakon toga se mažu posebnim gelom koji obrve drži na mjestu. Kako obrve ne bi apsolutno dominirale licem, kosa mora biti uredna, a žene s malim očima ih trebaju izbjegavati jer će izgledati još manje, objašnjava Vaishaly. 

Tanke obrve

Najčešća greška kod čupanja obrva jest pretjerano stanjivanje, no uz novi trend obrve izgledaju tanko, ali prirodno. Ovakav oblik obrva imaju Michelle Williams, Helen Mirren i Mischa Barton, a najviše odgovaraju ženama s tankom kosom jer otvara oči. 

Žene čiji je prirodni luk obrva jako visok trebale bi izbjegavati tanke obrve jer će izgledati "zločesto", objašnjava Sing. Da ne biste pretjerali počupajte najprije nekoliko dlačica, tako da na vrijeme možete prestati u slučaju da vam se ne sviđa. Ovaj look ne odgovara ženama s gustim obrvama jer dlačice prebrzo rastu, pa ih treba redovito čupati, ističe Sing. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom
JESTE LI ZNALI?

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom

Za sprej WD-40 manje ili više svi znaju. Pomaže u rješavanju više od 2000 problema, a sada su se mnogi iznenadili kada su otkrili da ta kratica znači 'Water Displacement', a evo što broj 40 predstavlja
Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha
KORISTITE LI GA?

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha

Ako želite da vam perilica odradi i pretpranje, napunite sva tri odjeljka u ladici. U njega isto stavite deterdžent za pranje rublja po izboru, tekući ili onaj u prašku