Lifestyle

Komentari 1

Omlet sa špinatom, feta sirom, šampinjonima i mladim lukom

Omlet sa špinatom, feta sirom, šampinjonima i mladim lukom

Ovo lagano i vrlo brzo jelo odličan je izbor za ljeto jer priprema je vrlo kratka, a jelo ukusno, lagano za probavu i prepuno vitamina, minerala i drugih važnih nutrijenata

Sastojci:

Priprema:

Prepecite šampinjone, mladi luk te prethodno blanširani špinat, s dodatkom maslinova ulja. Maknite ih pa na tavu dodajte mješavinu domaćeg maslaca i maslinova ulja. Kad je lagano zagrijano, izlijte prethodno umućena jaja. Omlet pecite na laganoj vatri te kuharskom pincetom ili kuhačom povlačite rubne dijelove omleta prema sredini kako bi se ravnomjerno ispekao.

Sredina omleta, po završetku termičke obrade, mora ostati 'zgužvana', čime se dobiva i dojam nabubrenosti. Kad je omlet gotov, na njega položite špinat, ispečene gljive i prepečeni mladi luk te sve pospite feta sirom pa zarolajte. Obzirom na to da je feta sir vrlo slan, omlet nemojte soliti. 

Najčitaniji članci