Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
7 komentara

Ona je medicinsko čudo: Rodila dvoje djece iz dvije maternice

Liječnici kažu kako ovakva trudnoća, sa svakim djetetom u jednoj maternici, ne uzrokuje probleme prilikom začeća, ali bi mogla kasnije tijekom trudnoće rezultirati spontanim pobačajem

7 komentara

Šansa da se dogodi tako nešto je jedan naprama 500 milijuna. Liječnici slučaj Jennifer Ashwood (31) iz Velike Britanije smatraju medicinskim čudom. 

RAĐAJU SE ZDRAVE Dvije mame i tata: Rade bebe koje nose gene od tri roditelja

Ona se rodila s dvije maternice, a ono što fascinira je to da je u obje ostala trudna u isto vrijeme - i nedavno je rodila dvoje zdrave djece, naravno gotovo u isto vrijeme, carskim rezom - kćer Poppy i sina Pirana. Obje bebe imale su nešto manje od dva kilograma svaka.

Objavljuje Jennifer AshwoodUtorak, 29. svibnja 2018.

Da ima dvije maternice liječnici su otkrili na ultrazvuku u 20. tjednu trudnoće. Prije toga već je bila trudna s danas 8-godišnjom Millie, ali tada joj nitko nije spomenuo dvostruku maternicu, prenosi Daily Mail

Liječnici kažu kako ovakva trudnoća, sa svakim djetetom u jednoj maternici, ne uzrokuje probleme prilikom začeća, ali bi mogla kasnije tijekom trudnoće rezultirati spontanim pobačajem ili preranim rođenjem djece. Jennifer je svoje mališane na svijet donijela u 34. tjednu.

Objavljuje Jennifer AshwoodPetak, 9. ožujka 2018.

Blizanci su mogli napustiti bolnicu i doći kući iz bolnice nakon dva tjedna tretmana protiv žutice.

- Imati dvije maternice je rijetko, a još rjeđe je imati oplođena jajašca u obje. To je zaista čudo. Mislila sam da dobro poznajem svoje tijelo, no ispostavilo se da nije tako - kazala je nakon porođaja.

Objavljuje Jennifer AshwoodSrijeda, 25. srpnja 2018.

Usporedila je ovu trudnoću s prvom.

- U usporedbi s mojom prvom trudnoćom, kod ove mi je puno više bilo mučno. Osim toga, liječnici nisu znali kako će se stvari odvijati dok me ne otvore i pogledaju. Sada je sve u redu, dobili smo dvostruku ljubav - dodala je.

Objavljuje Jennifer AshwoodUtorak, 8. svibnja 2018.

 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message