Lifestyle

Komentari 3

Ona se najbolje opušta dok joj on pomaže, a on dok ona radi

Ona se najbolje opušta dok joj on pomaže, a on dok ona radi

Većinu slobodnog vremena žene troše na kućanske poslove, a ukoliko im partner pomaže to ih najbolje opušta, dok muškarci najviše uživaju dok je žena u kuhinji

Muškarci se najbolje opuštaju ukoliko njihove supruge rade neki posao u kuhinji, kao što je na primjer pranje suđa, otkrila je studija objavljena u Journal of Family Psychology. Istraživači su do ovog zaključka došli nakon što su dvije godine ispitivali razinu kortizola (hormona stresa) u bračnih parova tijekom tjedna i vikendom, a koji su u braku najmanje 13 godina i imaju barem jedno dijete, piše Daily Mail. 

Za razliku od muževa koji se najbolje opuštaju zavaljeni u fotelju dok žene rade u kuhinji, žene se najbolje odmaraju ukoliko im njihov partner pomaže oko pranja, kuhanja i čišćenja. Žene općenito najviše slobodnog vremena provode radeći kućanske poslove, dok njihovi partneri to najčešće iskoriste za neki od hobija. To samo potvrđuje stereotip da žene više rade u kućanstvu od muškaraca, često i dvostruko više, tvrde istraživači.

- Muškarci obično vrijeme nakon posla vole provoditi sami, dok se žene više usredotočuju na brigu o djeci i kućanstvu - rekao je voditelj studije Elinor Ochs.

Najčitaniji članci