Obavijesti

Lifestyle

Komentari 207

Opasne izlike u krevetu: 'Dragi, večeras mi se stvarno ne da'

Opasne izlike u krevetu: 'Dragi, večeras mi se stvarno ne da'
1

Umjesto opravdanja za seks zapitajte se morate li sve završiti još večeras, a kako djeca ne bi uletjela, objasnite im da želite biti sami, savjetuje Christina Steinorth

VIDEO

Iako nekada stvarno niste raspoloženi, jednom ste sigurno izmislili opravdanje kako biste izbjegli seks. Sljedeći put kad se počnete izvlačiti, dobro razmislite, kaže psihoterapeutkinja Christina Steinorth. Upozorava kako nije dobro da seks u dugim vezama postane automatiziran.

- Prestanete li razgovarati i dirati se, udaljit ćete se od partnera - ispričala je. Istina je da ste vjerojatno poprilično umorni nakon posla, igranja s djecom, spremanja i drugih obveza, no opravdanje: “Preumorna sam” , zapravo znači: “Ne da mi se družiti s tobom sada” - kaže Steinnorth. Seks zapravo ne oduzima toliko vremena od sna, a i nakon seksa ćete vjerojatno bolje spavati. 

Ako ipak imate punu glavu problema i umorni ste, radije o tome razgovarajte kako biste bili što opušteniji, pa će i vrijeme provedeno u krevetu s partnerom biti bolje. 

Još jedna od čestih izlika je: “Imam posla”. Ako svako malo posežete za laptopom, papirima s posla ili košarom s prljavom odjećom, izbjegavate seks na jedan od najklasičnijih načina.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Zapitajte se: ‘Moram li to završiti baš sada ili može pričekati do sutra’ - kaže stručnjakinja za ljubavne veze April Masini. 

Pa kako laptop ili službeni mobitel ne bi bili vaša izlika za izbjegavanje seksa, maknite ih iz sobe i uživajte.

Ne razmišljajte kako izgledate 

Ženama je taština važnija od seksa, kaže April Masini. 

- Muškarac ne vidi višak centimetara u struku. Samo želi da vi želite njega - tvrdi. Pa nemojte reći: “Ne osjećam se lijepo”. Ako ipak želite smršavjeti, napravite to, a samopouzdanje podiže i seksi rublje.

Neopravdana ljutnja nije izlika za okretanje leđa

Neću sada, ljutim se na tebe, izlika je koju ćete upotrijebiti nakon što je partner ostavio podignutu školjku u kupaonici, ali i ako je u pitanju veći problem. No Masini savjetuje da se problemi nekada najlakše rješavaju seksom, a ovu izliku zaboravite.

Djecu naučite da roditelji nekada žele biti sami

Još jedna od čestih izlika je i: “Možda djeca uđu u sobu”. Istina, to se vrlo lako može dogoditi, ali nemojte da vam ovo opravdanje prijeđe u naviku. 

- Objasnite djeci da roditelji nekada trebaju biti sami - kaže psihoterapeutkinja Christina Steinorth. Zato stavite ključ u bravu, upalite glazbu i opustite se.

"Vidiš, prosječan par vodi ljubav tri puta na tjedan..."

Ako partner želi seks, a vi kao argument za odbijanje koristite statistike da dokažete da ste vi i partner prosječni u vođenju ljubavi, osjećat će se loše jer uopće želi seks, tvrdi psihijatrica Carole Lieberman.

- Nije važno koliko se drugi seksaju, važno je koliko vas dvoje to želite - kaže.

Muž umjesto lik iz omiljene serije

Ako gotovo svaku večer izabirete omiljene TV serije umjesto muža koji je sam otišao u krevet, škodite braku. Jedanput na tjedan je opravdano, sve više - nije. 

- Isključite sve sat vremena prije odlaska u krevet - savjetuje Steinorth. 

Ugovorite vrijeme za seks ili radite to ‘na brzaka’

Različiti rasporedi i bioritam često su prepreka i izlika za vođenje ljubavi.

- Ne osjećajte se loše ako morate ugovoriti vrijeme i mjesto za seks - kaže Steinorth, pa dodaje da se ovaj “problem” da riješiti i seksom “na brzaka”. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 207
VIDEO

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'
ŠOKANTNO OTKRIĆE

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'

Prema riječima muža, njezina mama ga je 'zavela' kad su imali 18 godina i živjeli u njihovoj kući. Od tada su imali nezaštićene spolne odnose barem jednom mjesečno
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru