Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Opustite se: Roditelji ne brinite se, to je samo dio odrastanja

Opustite se: Roditelji ne brinite se, to je samo dio odrastanja
1

Ako često odustaje, dijete je jednostavno pretrpano brojnim aktivnostima, laganje je samo faza u djetinjstvu, a čak ni česte svađe nisu razlog za "čupanje kose"

VIDEO

Brižnost je u opisu posla roditelja. Iako je sasvim prirodno da se brinete za svoje dijete, postoje stvari koje vam bezrazložno zadaju glavobolju te ih treba skinuti s popisa briga. Nije smak svijeta ako vaše dijete ne voli pisati zadaću i u školi nije najbolje. Ne pravite dramu ako se svađa s vršnjacima, bratom ili sestrom. Bezrazložno se brinete i ako za stolom imate malog “probirača” koji nerado jede voće i povrće, ali uživa u kolačima. Iako je dječja izbirljivost pri vrhu popisa roditeljskih briga, to je najčešće samo prolazna faza kroz koju dijete pokazuje samostalnost. Ako je vaše dijete zdravo i živahno, ne preuveličavajte taj problem. 

Ponudite mu paletu zdrave hrane, a grickalice neka jede najviše dvaput na dan i djetetov će organizam tijekom tjedna dobiti sve što mu je potrebno. Ako se drugi roditelji hvale postignućima svog djeteta u školi, držite pod kontrolom svoj natjecateljski duh kako dijete ne bi postalo žrtva vaših prevelikih ambicija. 

S djetetom sam premalo vremena

Čak trećinu roditelja peče savjest jer s djecom provode manje vremena nego njihovi roditelji s njima. Uz 40-ak radnih sati na tjedan ostaje manje vremena za obitelj. No kvaliteta vremena provedenog s djetetom važnija je od kvantitete. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Mališan je nepopravljivi lažljivac

Male laži su poslastica kojoj dijete nekad ne može odoljeti. Prije no što ga osudite, otkrijte uljepšava li iz zabave istinu ili lažima izbjegava odgovornost. Recite mu da znate da nije iskreno, no ne zabrinjavajte se previše.

Moja djeca se mrze i stalno se svađaju

Sukobi među djecom istog spola i bliskih godina su česti, no to rivalstvo između braće i sestara roditelje baca u očaj. Ako nema ozljeda, oduprite se porivu da se umiješate u dječje razmirice i poštedjet ćete se stresa. 

Nije ustrajan ni u jednoj aktivnosti

Čak 71 posto roditelja priznaje da im dijete ima prenatrpan raspored. Rastrzano između sporta, glazbene škole, stranih jezika, dijete često od svega odustaje. Neka samo izabere aktivnost - dovoljna je jedna koja ga ispunjava.

Moju kći ne zanimaju stvari za djevojčice

Roditelji se brinu ako, primjerice, njihovu kćer više privlače autići nego lutke. Svako dijete je jedinstveno i ne mora se uklapati u stereotipe, važno je da bude ono što jest.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju
OČARAT ĆE VAS

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju

Jedan od njih je Lav. On zrači samopouzdanjem i unutar i izvan spavaće sobe. Magnetskom karizmom i energijom osvaja partnera razigranim i avanturističkim duhom

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete
LIJEPE BOJE

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete

Izborna večer inspirirala je naše dame u politici da biraju boje, kako bi se istaknule u moru muškaraca koji su birali tamno odijelo i košulju. Donosimo zanimljive modne kombinacije političara
'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'
'SVE SAM OTKAZALA'

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'

'Dva dana prije vjenčanja, dok sam finalizirala narudžbe za proslavu, na njegovom telefonu naišla sam na pretinac imena 'Sunshine'. Osjećala sam mučninu dok sam ga otvarala'