Obavijesti

Lifestyle

Komentari 45

Organiziraj hladnjak i skidaj kilograme uz pravi raspored

Organiziraj hladnjak i skidaj kilograme uz pravi raspored
1

U hladnjaku zdrave namirnice treba držati na vidljivom mjestu, tako se na gornjoj polici čuvaju pića, na srednjoj voće i povrće, dok se na trećoj drže proteini

VIDEO

Premještanje hrane u hladnjaku zavarava mozak i može pomoći u mršavljenju, naročito ako namirnice složite tako da prvo što ugledate jest zdrava hrana, objasnio je doktor Brian Wansink, autor knjige "Dizajnersko mršavljenje: Jednostavna rješenja za svaki dan". 

Hladnjak je potrebno organizirati svaki tjedan zato što nered odvlači pozornost sa zdravih namirnica i smanjuje želju za mršavljenjem, piše Woman's Day

Gornja polica za pića

Tri se puta češće poseže za onim što prvo vidimo nego za namirnicama koje su na dnu hladnjaka. Upravo zbog toga na najvišu gornju policu treba staviti zdrave napitke kao što su mlijeko i voda. Pijenje tekućine smanjuje apetit i pomaže u mršavljenju, naročito ako se iz prehrane izbace kalorična gazirana pića. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Na srednjoj polici čuva se voće i povrće 

Srednja polica idealna je za voće i povrće, a istraživanja su potvrdila da držanje tih namirnica na vidljivom mjestu potiče ljude da jedu i do šalicu voća i povrća na dan. Više ove zdrave hrane u svakodnevnoj prehrani pomaže u bržem gubitku kilograma, a studija američkog Sveučilišta Penn State potvrdila je da se jedenjem voća i povrća svaki dan može izgubiti i do devet kilograma kroz godinu dana. 

Treća polica za jaja i mliječne proizvode

Jajima, jogurtu i siru mjesto je na trećoj polici. Te namirnice obiluju proteinima, a studija američkog Sveučilišta Yale pokazala je da proteini stimuliraju otpuštanje kolecistokinina, hormon koji sprječava osjećaj gladi. 

Tako žene koje dodaju 50 grama proteina svojoj svakodnevnoj prehrani unose i do 31 posto kalorija manje nego žene koje ne konzumiraju istu količinu proteina. 

Ladice u hladnjaku "skrivaju" visokokaloričnu hranu

U ladicama je najbolje držati deserte i visokokaloričnu hranu. Micanje sabotera dijete na dno hladnjaka dvostruko smanjuje želju za desertima i masnom hranom, pa za grickalice vrijedi poslovica "daleko od očiju, daleko od želuca". 

Na vratima se drže umaci

Police na vratima hladnjaka savršene su za različite vrste umaka. Začini i umaci stvaraju jači osjećaj sitosti i mogu pomoći u gubitku 8,5 kilograma tijekom godine dana. 

I vanjski dio je bitan

Vanjski dio hladnjaka jednako je važan kao i unutrašnji. Tako zanimljive poruke ili citati na vratima mogu na sekundu ili dvije odvratiti pozornost s hrane i navesti vas da razmislite trebate li doista jesti ili ne. 

Za zamrzivač vrijede ista pravila

Za zamrzivač vrijedi isto pravilo kao i za hladnjak. Stvari trebaju biti uredno posložene s time da zdrave namirnice kao što su ribe i smrznuto povrće trebaju biti na vidljivom mjestu, dok deserte treba staviti u stražnji dio. 

Citrusi se ne drže u hladnjaku, dok se luk čuva u najlonkama

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 45
VIDEO

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru