Lifestyle

Komentari 0

Osam načina kako otvoriti bocu vina ako pri ruci nemate otvarač

Osam načina kako otvoriti bocu vina ako pri ruci nemate otvarač

Ako vam nedostaje otvarač ili ga nemate pri ruci, ne brinite - postoji mnogo različitih načina otvaranja boce bez da oštetite bocu ili razmrvite pluteni čep...

Upotrijebite alat koji vam dostupan

Sve dok možete pronaći kutiju s alatom, možete otvoriti bocu vina vijkom, odvijačem i čekićem. Zavijte vijak u pluteni čep, a zatim ga uz pomoć odvijača ušarafite. Ostavite otprilike jedan centimetar vijka da viri. Zatim uzmite čekić i pomoću drugog dijela, odnosno pajsera, izvucite vijak i čep iz boce. Ovo najbolje uspijeva s većim vijcima s velikim navojima

Gurnite ga s kuhačom

Drvena kuhača s dugom, tankom drškom savršen je instrument za gurnuti plutu pravo u bocu. Bit će dovoljno malo snage da ga se gurne, a pri tome se neće stvoriti mrvice od pluta.

Upotrijebite zid dok ne popusti 

Ako želite bez alata otvoriti svoje vino, zamotajte ga u ručnik pazeći da su obje strane i dno zamotani. Ritmično udarajte dnom boce o (čvrsti) zid, u horizontalnom položaju. Ponavljajte sve dok pluto ne počne više izlaziti iz boce, a zatim ga iščupajte. Samo pazite da je boca dobro obložena ručnikom, u suprotnom biste mogli razbiti bocu i napraviti nered. Umjesto ručnika možete podmetnuti knjigu, ili dno boce ugurati u cipelu, pa njome udarati. 

Može poslužiti i cipela

Ako ste zabrinuti zbog oštećenja zida ili vrata, sjednite i stavite bocu naopako između svojih bedara. Čvrsto držite dok ravnomjerno udarate o dno boce cipelom ravnih potplata. 

Dodajte pritisak pomoću biciklističke pumpe

Ako u blizini imate pumpu za bicikl, utaknite ju u pluteni čep i počnite pumpati. Dok ubacujete zrak, stvorit će se dovoljan pritisak da čep izleti iz boce.

"Otključajte" s ključevima od automobila

Uzmi ključeve svog automobila i ugurajte pod kutem od 45° u čep, sve dok većina ključa ne bude unutra. Zatim ključ u krugovima povlačite prema gore.

Izvucite ga nožem 

Vinski pluto možete izvući bilo kojim nožem. Zabodite ga i pažljivo zakrenite prema gore. Čep će se početi dizati. Jedino, pazite na prste. 

Zagrijte cijelu bocu

Ako imate jeftinu bocu vina i želite se zagrijati, pogotovo zimi. Skuhajte malo vode, maknite s vatre i stavite bocu. Čep će polako sam izbiti van.

Najčitaniji članci