Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Osam ljetnih zapovijedi za lijep i zdrav ten bez nepravilnosti

Osam ljetnih zapovijedi za lijep i zdrav ten bez nepravilnosti
1

Osim kreme sa zaštitnim faktorom i izbjegavanja najjačeg sunca, mladost kože i savršen ten po vrućinama očuvat će i zeleni čaj, pravilno vježbanje te kvalitetan san

VIDEO

Žene s glatkom, blistavom i njegovanom kožom izgledaju deset godina mlađe nego što doista jesu, a one s opuštenom i suhom kožom doimaju se deset godina starije, pokazalo je njemačko istraživanje. Znakovi starenja najviše se pojavljuju upravo ljeti zbog sunca. UV zrake uništavaju kolagen, koji kožu čini čvrstom i elastičnom.

1. Za opuštenu kožu često je kriv nedostatak mišićnog tonusa. Vježbe podizanja nogu pomoći će u zatezanju bedara, a čučnjevi su idealni za stražnjicu. Trčanje jača mišiće donjeg dijela tijela i tako zateže kožu na ključnim mjestima.

2. Nahranite kožu iznutra i počastite se obiljem ribe - što masnije, to bolje. Ona ima omega-3 masne kiseline, koje jačaju prirodnu obranu kože. Mrkva i bundeva pomoći će vam da dobijete ljepšu boju, a zeleno povrće također štiti kožu.

3. Primijetite li da vam se koža počela guliti, što prije se otuširajte hladnom vodom ili pripremite hladnu kupku. To će zaustaviti guljenje. Obrišite se tapkajući se mekanim ručnikom jer trljanje može pojačati guljenje kože.

4. Ljeti su akne i prištići veća napast jer koža izlučuje više masnoća zbog visokih temperatura i vlažnosti zraka. Zato je osobito važno redovito čistiti lice laganim sredstvima bez ulja. Dobro je pri ruci imati i maramice za čišćenje.

5. Tijekom sna tijelo oslobađa hormone koji pomažu obnavljanju stanica kože. Taj proces možete ubrzati nanošenjem noćnih krema. Dobro je staviti satenske jastučnice jer trljanje lica uz grube materijale može potaknuti bore.

6. Nedostatak tekućine brzo se odražava na koži. Stoga je ljeti važno piti dovoljno vode, a povremeno popijte i koju šalicu zelenog čaja. Njegovi sastojci štite kolagen koji kožu čini elastičnom te tako usporavaju proces starenja.

7. Izgled kože narušavaju i ubodi komaraca te drugih kukaca koji su ljeti najaktivniji. Zaštitite se odgovarajućim kremama, a ako vas leteći napasnici ipak ubodu, nipošto se nemojte češati jer to samo pojačava otečenost i crvenilo.

8. Losion sa zaštitnim faktorom većim od 15 neka vam ljeti bude najbolji prijatelj. Zaštita od sunca nije potrebna samo na plaži nego i dok šećete gradom. Losion bi trebalo nanositi svakih sat vremena ili barem nakon izlaska iz vode.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom
JESTE LI ZNALI?

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom

Za sprej WD-40 manje ili više svi znaju. Pomaže u rješavanju više od 2000 problema, a sada su se mnogi iznenadili kada su otkrili da ta kratica znači 'Water Displacement', a evo što broj 40 predstavlja
Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha
KORISTITE LI GA?

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha

Ako želite da vam perilica odradi i pretpranje, napunite sva tri odjeljka u ladici. U njega isto stavite deterdžent za pranje rublja po izboru, tekući ili onaj u prašku