Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Osjetljiva koža ne voli parfeme i sulfate već "traži" bijeli čaj

Osjetljiva koža ne voli parfeme i sulfate već "traži" bijeli čaj
1

Koža sklona iritacijama treba izbjegavati alkohol i parfeme te grubi piling jer je dodatno isušuju, a pomažu joj preparati s ekstraktom kamilice i zelenog čaja

VIDEO

Osjetljiva koža iziskuje posebnu njegu zato što je sklona iritacijama i crvenilu. Kod odabira preparata za njegu vrijedi pravilo "manje je više". Što je manje sastojaka navedeno na deklaraciji, to je bolje za kožu. Ne preporučuje se koristiti kreme s više od 10 sastojaka, piše Byrdie.

Alkohol i parfemi

Takav tip kože treba izbjegavati alkohol i parfeme jer isušuju i potiču ljuštenje. Oni skidaju zaštitni sloj ulja s kože zbog čega je koža podložnija vanjskim utjecajima pa i lakše puca. 

Amonijev lauril sulfat i natrijev lauril sulfat

Ovi su sastojci neizostavni dio kozmetičkih preparata, od paste za zube i šampona do gelova za umivanje. Oni čiste masnoću s kože, ali su previše agresivni za kožu, naročito osjetljivu. Uzrokuju iritaciju, crvenilo i pucanje kože pa ih se preporučuje izbjegavati. 

Grubi piling

Osjetljivoj koži ne preporučuje se piling zato što skida zaštitna ulja i čini kožu još ranjivijom. Posebno treba izbjegavati piling s grubim česticama kao što su koštice marelice jer su pregrube za kožu. 

Oprezno s kremama za sunčanje

Kreme sa zaštitnim faktorom dijele se na kemijske i mineralne. Kemijske na bazi avobenzona i oksibenzona nisu dobar izbor jer upijaju ultraljubičaste zrake i dodatno oštećuju kožu. Brojne znanstvene studije potvrdile su da oksibenzon remeti proizvodnju hormona u tijelu, a zbog oštećenja stanica povećava i rizik od nastanka raka kože. 

Ekstrakt kamilice zelenog čaja umiruje kožu

Osjetljivoj koži najbolje odgovaraju preparati obogaćeni lipidima i uljima koja ublažavaju iritaciju i smanjuju crvenilo. Odličan izbor su ekstrakt kamilice i bijelog čaja koji su  bogati antioksidansima i potiče cirkulaciju. Slično djeluje i ekstrakt zelenog čaja koji ima protuupalno djelovanje. 

Ovom tipu kože pomaže i suncokretovo ulje bogato vitaminom E koji koži vraća vlagu i popravlja zaštitni sloj kože te sprječava isušivanje. Preporučuje se koristiti i preparate na bazi bisabolola. On je aktivni sastojak kamilice, sprječava upalu, umiruje iritaciju i pomaže kod infekcija. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom
JESTE LI ZNALI?

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom

Za sprej WD-40 manje ili više svi znaju. Pomaže u rješavanju više od 2000 problema, a sada su se mnogi iznenadili kada su otkrili da ta kratica znači 'Water Displacement', a evo što broj 40 predstavlja
Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha
KORISTITE LI GA?

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha

Ako želite da vam perilica odradi i pretpranje, napunite sva tri odjeljka u ladici. U njega isto stavite deterdžent za pranje rublja po izboru, tekući ili onaj u prašku