Obavijesti

Lifestyle

Komentari 3

Osvježavajući deserti tope se u ustima: Cheesecake voli voće

Osvježavajući deserti tope se u ustima: Cheesecake voli voće
4

Cheesecake koji se peče poslužite sa svježim sirom u koji umiješajte malo šećera i ekstrakta vanilije, te pospite bobičastim voćem. Sir možete zamijeniti i šlagom

VIDEO

Ledena torta od sira

Lagano/20 minuta+hlađenje

Sastojci: kora: 300 g badema, 10-12 datulja bez koštica, 2 žlice kokosova ulja (ili omekšanog maslaca), prstohvat soli; nadjev: 2 šalice malina i jagoda, sok od pola limuna, 1/2 šalice meda, šalica mascarponea, šalica grčkog jogurta

Priprema: Usitnite bademe u mikseru pa dodajte datulje, ulje i sol te miksajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Nakon toga je utisnite u lim za pečenje te ostavite u hladnjaku dok pripremate nadjev. Izmiksajte jagode i maline, limunov sok i med. Umiješajte mascarpone i jogurt. Smjesom premažite koru. Stavite u zamrzivač na sat, dva i poslužite.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Cheesecake s jagodama

Zahtjevnije/2 sata

Sastojci: kora: šalica izmrvljenih čokoladnih keksa, 1/4 šalice otopljenog maslaca; nadjev: 240 g kremastog sira, 1 i 3/4 šalice šećera, 2 žlice brašna,2 žličice ekstrakta vanilije, 5 jaja + 2 žumanjka, 1/3 šalice mlijeka, 1,5 žličica korice limuna; preljev: 1/3 šalice vode, 1/3 šećera, 600 g jagoda

Priprema: Napravite koru. U blenderu pomiješajte kekse i otopljen maslac. Utisnite to u dno lima za pečenje. Pripremite nadjev. Pomiješajte kremasti sir, šećer, brašno i ekstrakt vanilije. Umiješajte jaja i žumanjke te miksajte. Ulijte mlijeko pa umiješajte limunovu koricu. Prelijte dobivenu smjesu preko kore u limu za pečenje i pecite na 160°C sat i pol. Neka se hladi 15-20 minuta prije no što je stavite u hladnjak. Za to vrijeme napravite preljev. Ostavite desetak jagoda sa strane. U loncu pomiješajte vodu, šećer i ostatak jagoda. Kuhajte na laganoj vatri pa ispasirajte u pire. Maknite s vatre i sačuvajte četvrtinu tekućine. Smjesom premažite cheesecake i prelijte sačuvanom tekućinom te ukrasite ostatkom jagoda.

Fantazija od sira s preljevom od borovnica

Zahtjevnije/40 minuta

Sastojci: 1,5 šalica borovnica, 1,5 šalica šećera + još dvije žlice, 2 žličice kukuruznog škroba, žlica limunova soka, šalica izmrvljenih keksa, 2 žlice maslaca, 240 g kremastog sira, 240 g kiselog vrhnja, 2 žličice ekstrakta vanilije, 4 jaja, 2 žlice brašna

Priprema: Ugrijte pećnicu na 170°C. Ugrijte borovnice s pola šalice šećera i kukuruznim škrobom. Kuhajte dok ne zavrije pa smanjite vatru i neka se krčka pet minuta. Ulijte smjesu u blender s limunovim sokom i miksajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Pomiješajte izmrvljene kekse s dvije žlice šećera i maslacem. Utisnite smjesu u lim za pečenje i pecite deset minuta pa ostavite sa strane. Istucite kremasti sir, dodajte šalicu šećera te kiselo vrhnje i vaniliju. Dodajte i jedno po jedno jaje pa umiješajte brašno. Nadjev prelijte preko ispečene kore, a preko prelijte sirup od borovnica. Stavite tortu u posudu napunjenu s vodom te pecite sat i 25 minuta. Dobro ohladite i poslužite.

Desert u čašicama 

Lagano/20 minuta+hlađenje

Sastojci: kora: 2,5 šalice keksa, 10 žličica maslaca, 1/4 šalice šećera; nadjev: 240 g kremastog sira, 1/2 šalice šećera, šalica istučenog vrhnja; preljev: 200 g trešanja (izvadite koštice), 200 g šećera, sok od limuna, 50 ml vode

Priprema: Napravite preljev. Pomiješajte trešnje bez koštica sa šećerom, dodajte 50 ml vode i kuhajte dok se ne počne zgušnjavati. Umiješajte sok limuna, još malo kuhajte do željene gustoće i ostavite da se ohladi. U velikoj posudi pomiješajte šećer i sir dok ne dobijete kremastu smjesu. Istucite vrhnje mikserom pa četvrtinu dodajte u smjesu sa sirom. Dobro promiješate i dodajte ostatak vrhnja. U drugoj posudi pomiješajte izmrvljene kekse, šećer i otopljen maslac. U čašice na dno utisnite smjesu s keksima pa preko premažite nadjev od sira te prelijte preljevom od trešanja. Ohladite i poslužite.

Preuzeto iz gastromagazina Skuhatćute. Potražite novi broj na kioscima svake subotu uz 24sata za samo 1,99 kuna.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru