Lifestyle

Komentari 0

Otkazan ZeGeVege festival, ali su najavili iznenađenje za sve

Otkazan ZeGeVege festival, ali su najavili iznenađenje za sve

Zbog porasta broja zaraženih i nemogućnosti ispunjavanja propisanih mjera otkazuje se ZeGeVege, a iz Prijatelja životinja najavljuju da će u dane predviđene za ZeGeVege goste počastiti iznenađenjem

Udruga Prijatelji životinja, organizator popularnog ZeGeVege festivala koji se trebao održati 11. i 12. rujna 2020., izvijestila je da zbog nemogućnosti ispunjavanja protuepidemijskih mjera sa žaljenjem otkazuje ovaj mnogima omiljen dvodnevni festival održivog življenja. Iz Prijatelja životinja najavljuju da će u dane predviđene za ZeGeVege na istome mjestu, zagrebačkom Trgu bana Jelačića, sve zaljubljenike u prava životinja, bogatstvo veganske prehrane, čist planet i zdrav duh i tijelo počastiti iznenađenjem.

POGLEDAJTE VIDEO:

'Zbog kontinuiranog pogoršanja epidemiološke situacije i nakon konzultiranja sa stožerom civilne zaštite, zaključili smo da je, i uz najbolju volju, fizički nemoguće osigurati poštovanje svih epidemioloških mjera kako bi ZeGeVege bio potpuno siguran za velik broj sudionika koji u dva dana pohrle na glavni zagrebački trg. Stoga smo morali donijeti tešku odluku da se ovogodišnji ZeGeVege festival, nažalost, ipak neće održati', izjavili su Prijatelji životinja.

Naveli su da unatoč tome što neće moći 'zauzeti' središte Zagreba i stvoriti u njemu vegansku oazu s brojnim izlagačima biljne hrane, ekoproizvoda, kozmetike koja nije testirana na životinjama, restoranima s ponudom ukusnih veganskih jela, plesnim i glazbenim nastupima, mnoštvom predavanja, radionica kuhanja i degustacija, ipak će se potruditi donijeti duh optimizma i zdravlja na Trg bana Jelačića. 

'Organiziranjem internetskih događanja s korisnim informacijama o raznim aspektima veganstva, prava životinja, ekologije i održivog življenja te iznenađenjem koje pripremamo na prostoru Trga nastojat ćemo ukazati na prednosti i nužnost prelaska na vegansku prehranu', ističu.  

ZeGeVege festival održivog življenja dio je međunarodne manifestacije Veganmania koja se, osim u Zagrebu, održava u Beču, Münchenu i u još 15 drugih europskih gradova. Zbog pandemije novog koronavirusa organizatori su morali otkazati slična događanja i u drugim europskim gradovima. No unatoč teškoj godini, žele i dalje širiti pozitivu i zalagati se za pravedniji i ljepši svijet za sva živa bića. 

Stoga pozivaju sve da se na www.veganopolis.net prijave na Vege izazov, a da na www.prijatelji-zivotinja.hr prate najave iznenađenja koja spremaju u srcu Zagreba 11. i 12. rujna, kao i najave raznih online aktivnosti koje za te dane pripremaju na svojim Facebook-stranicama.

Najčitaniji članci