Obavijesti

Lifestyle

Komentari 6

Otkrile su bizarne kombinacije hrane koje su jele u trudnoći

Otkrile su bizarne kombinacije hrane koje su jele u trudnoći
1

Istraživanja pokazuju da 70 posto trudnica ima neke želje. Potreba za kiselim i slanim može upućivati na manjak natrija u tijelu, a želja za ledom na anemiju

VIDEO

Trudnice žude za neobičnim jelima i kombinacijama, mit je koji postoji oduvijek. No to nisu samo izvoljevanja, tvrde znanstvenici. Za neke želje imaju potpuno opravdani razlog. Osim što hormoni mijenjaju okuse, ponekad je riječ o nutritivnim nedostacima kad tijelo radi više pa samo to pokušava nadoknaditi.

Najčešće se spominju krastavci, čokolada i ostali slatkiši, začinjena hrana, čips, ali i najzdravija varijanta - voće. Na forumu Klokanica trudnice su “priznale” kako su jele senf žlicom, jabuke i krastavce s octom, staklenku kakao namaza na dan i slične kombinacije.

Žudnja za slanim i kiselim može ukazivati na manjak natrija u organizmu. Iako nije hrana, led je utjeha većini trudnica. No to može biti i upozorenje na anemiju jer ublažava upale u ustima i na jeziku, što je čest simptom. Želja za začinjenom hranom može biti i način rashlađenja tijela jer se znojimo od ljute hrane. S gaziranim pićima u trudnoću ne treba pretjerivati, no ona pomažu kod mučnina. Svakako izbjegavajte ona koja još imaju dodan kofein.

Čokolada je još jedna stvar uglavnom pri vrhu ljestvice trudničkih želja. Budući da je to razdoblje promjena, pa i briga, nije ni čudo da mnoge posegnu za onim što budi hormon sreće. No želja za slatkim može upućivati na manjak masnoća i kalcija u tijelu.

Pogotovo ako je fiksirana na sladoled. Iako čak 70 posto trudnica žarko žudi za određenom namirnicom, samo 10 posto, kažu istraživanja, osjeća neopisivu želju za voćem i povrćem. Želja za masnijom i slanom hranom obično se javlja u drugom i trećem tromjesečju jer se povećava volumen krvi u tijelu i potreba za solju. To može biti i znak da tijelu nedostaje proteina. Nemojte se iznenaditi ni ako vam se u trudnoći zgade namirnice bez kojih prije niste mogli živjeti. 

U Engleskoj  vole alge

Britanski portal Emma’s Diary napravio je istraživanje najčudnijih želja. Na prvome mjestu su alge, a na visokom četvrtom sendvič od piletine i jagoda. Krastavci i čokolada nisu u Top 10.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha
KORISTITE LI GA?

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha

Ako želite da vam perilica odradi i pretpranje, napunite sva tri odjeljka u ladici. U njega isto stavite deterdžent za pranje rublja po izboru, tekući ili onaj u prašku
Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste
SLAŽETE SE?

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste

Naravno, svaki horoskopski znak je 'pametan' na svoj način, ali kada je riječ o inteligenciji, duhovitosti i analitičkoj sposobnosti, ovo su horoskopski znakovi koji po mišljenju astrologa imaju najviše prednosti