Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Otvoren Caffe de Matoš uz ples i jedinstvenu scenografiju

Otvoren Caffe de Matoš uz ples i jedinstvenu scenografiju

U nedjelju je otvoren Advent na Gornjem Gradu i to uz novu adventsku lokaciju kod Kožarićeve skulpture Matoša na klupi - Caffe de Matoš!

VIDEO

Caffe de Matoš koncipiran je kao ulični Advent 50-ih godina prošlog stoljeća, inspiriran pariškim uličnim kafićima uređen brojnim neobičnim ukrasnim kao što su cipele za ples, šeširi, stare skije, klizaljke, koferi… potpuno drugačije od ostalih adventskih lokacija u Gradu.

Druga tema Caffe de Matoša je ljubav. Romantičan ambijent Strossmayerovog šetališta, vidikovci s pogledom na Grad s jedne strane i Katedralu s druge te brojne imele na rasvjetnim stupovima pozivaju na ljubljenje i adventski selfie.

U scenografiju je uloženo dosta truda i ljubavi bračnog para Tatjana & Alan Stanković, poznati pod imenom i brendom maštovitih kasica-prasica Le Prase. Njihova suvenirnica krasi ovaj gornjogradski Advent i to duhovitim okvirima za slike koji su idealan Božićni poklon.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Osim scenografije, posebnost Caffe de Matoš Adventa je svakodnevni Plesnjak - zabava naših roditelja, baka i djedova. Uz prateći band i plesni studio Back to Swing Zagreb svi posjetitelji mogu zaplesati radnim danima od 18,00 do 20,00 sati, a subotom i nedjeljom u dva termina; od 11,00 do 13,00 sati te 18,00 do 20,00 sati.

Caffe de Matoš nudi i bogatu gastro ponudu. Potrudili su se da ponuda bude što raznovrsnija pa tako ugostitelji nude domaću kuhinju u kojoj možete pronaći tople juhe i variva, sarmu, domaći pršut i razne sireve, neizostavne kobasice - jelenje, domaće, goveđe i ličke, zatim domaće uštipke sa sirom i pršutom, a za osladiti se tu su fritule i dubrovačka rožata. Na menu-u su i leskovački roštilj, Philly Cheese Steak sendvič, Porchetta sendvič, Poffiteris palačinke, Germ knedle, razne vrste toplih čokolada i naravno kuhano vino.


Što više reći, dođite i zaplešite, Matoš vas čeka!

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Advent u Zagrebu doista je hit - ova sezona bila je rekordna!

Advent u Zagrebu doista je hit - ova sezona bila je rekordna!

Advent u Zagrebu pravi je dokaz da se trud uvijek isplati. Mnoštvo događanja i apsolutna iskorištenost prekrasnog Zagreba prepoznata je od strane turista i to u rekordnom broju ove godine

'Daske od johe najprije se suše  godinama pa se rade igračke'
STRPLJIVI KREATIVCI

'Daske od johe najprije se suše godinama pa se rade igračke'

Karmen i njezin suprug Damir (47) se 18 godina bave proizvodnjom drvenih eko igračaka te uporabnih i ukrasnih predmeta. Ne bojaju ih, a izrađene su od čistog drva johe
Počeo je Advent u tunelu Grič: Svjetlosne instalacije su hit
NOVO MJESTO

Počeo je Advent u tunelu Grič: Svjetlosne instalacije su hit

Iako je tunel Grič sam po sebi atrakcija još otkako je otvoren u ljeto 2016. s novim adventskim programom zasigurno će privući još više posjetitelja....